Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SATO: Μείωση ζημιών στο εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων κατά 21,40%, βελτίωση του EBITDA και περιορισμό των ζημιών μετά από φόρους σε 959 χιλ. ευρώ από 3,891 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εξάμηνο του 2014 η SATO.

SATO: Μείωση ζημιών στο εξάμηνο
Σημαντική αύξηση των πωλήσεων παρουσίασε η εταιρεία Sato κατά το Α΄ εξάμηνο του 2014 η οποία ανέρχεται σε 21,40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Πιο συγκεκριμένα για το brand ENTOS η αύξηση ανέρχεται σε 135,51% και για το brand Sato το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση 32,86%.

Για το ίδιο διάστημα οι υπηρεσίες logistics παρουσίασαν μείωση 80,11% λόγω της πτώχευσης σημαντικού πελάτη που της εταιρείας.

Ο δείκτης EBITDA για τη περίοδο Α΄ εξαμήνου 2014 ανήλθε σε €-319 χιλ. έναντι € -1.476 χιλ. της αντίστοιχης περιόδου 2013 σημειώνοντας βελτίωση κατά € 1.157χιλ. ξεπερνώντας και τις προβλέψεις του πλάνου εξυγίανσης.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε € -959 χιλ. έναντι € -3.891 χιλ. της αντίστοιχης περιόδου 2013 σημειώνοντας βελτίωση κατά € 2.932 χιλ..

Με γνώμονα την συνέπεια για την υλοποίηση και την συνέχιση του προγράμματος αναδιάρθρωσης, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν περεταίρω κατά 18,3%. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 .

Κατά το Α΄ εξάμηνο του έτους η εταιρεία ισχυροποίησε περισσότερο την θέση της στην αγορά, αυξάνοντας το μερίδιο της σε έναν κλάδο ο οποίος συρρικνώνεται συνεχώς.

Με προοπτικές ανάπτυξης, η διοίκηση της Sato έχει προβεί περεταίρω στις κάτωθι ενέργειες.

- Η εδραίωση του brand ENTOS με την νέα του ταυτότητα καθώς και ο επανασχεδιασμός των καταστημάτων της ενισχύουν και βελτιώνουν την εικόνα του brand.

- Ο εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων του ENTOS και της SATO αποτελεί ενέργεια στρατηγικής σημασίας καθώς η αγορά παρουσιάζει αδυναμία σε νέες προτάσεις προϊόντων

- Η ανάπτυξη και η υλοποίηση της στρατηγικής του Digital Marketing ενισχύει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας καθώς οι επισκέψεις των καταναλωτών στις ιστοσελίδες της εταιρείας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

- Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πωλήσεων η υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης καταστημάτων franchising ENTOS ξεκίνησε δυναμικά στις αρχές του 2014 και ήδη λειτουργούν οχτώ νέα καταστήματα franchising με προοπτικές συμφωνίας επιπλέον νέων καταστημάτων για το β εξάμηνο του 2014.

- Το Sato DEPOT στο Μοσχάτο το οποίο προωθεί προϊόντα των παλαιοτέρων αποθεμάτων της με άμεση
διαθεσιμότητα και εξαιρετικά χαμηλές τιμές, εδραιώνεται και αναπτύσσεται με επιτυχία.

- Η εταιρεία εξετάζει την δυνατότητα ανάπτυξης τόσο των εξαγωγών όσο και νέων ανταγωνιστικών προϊόντων παραγωγής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v