Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβάνης: Διεύρυνση ζημιών στο εξάμηνο

Υποχώρηση τζίρου κατά 11,33% και διεύρυνση ζημιών στα 422 χιλ. ευρώ από ζημίες 247 χιλ. ευρώ εμφάνισε στο εξάμηνο του 2014 ο όμιλος Λιβάνη.

Λιβάνης: Διεύρυνση ζημιών στο εξάμηνο
Στα 3,12 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Λιβάνη στο εξάμηνο του 2014, μειωμένος κατά 11,33% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2013. Σε επίπεδο μητρικής ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 2,64 εκατ. από 2,81 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο του 2013.

Οι διοικητικές δαπάνες εμφανίζονται ελαφρώς μειωμένες, ωστόσο αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω λόγω κυρίως της μείωσης του προσωπικού αλλά και του κόστους μισθοδοσίας, πάντα στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας που εφαρμόζει η εταιρεία ,τα οικονομικά οφέλη της οποίας θα εμφανισθούν μεταγενέστερα. Η εταιρεία στις παρούσες συνθήκες, επίσης, έχει προβεί σε διορθωτικές κινήσεις σταθεροποιώντας (με μικρή αύξηση) τα λειτουργικά κόστη διάθεσης.

Ο όμιλος εμφανίζει λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα 124 χιλ. ευρώ και η εταιρεία εμφανίζει λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα 337 χιλ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2013 ήταν κέρδη 359 χιλ. για τον όμιλο και 475 χιλ. ευρώ για την εταιρεία.

Οι ζημιές του α΄ εξαμήνου για τον όμιλο μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου έφθασαν τα 422 χιλ. ευρώ και τα 203 χιλ. ευρώ για την εταιρεία, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2013, ήταν ζημίες 247 χιλ. ευρώ για τον όμιλο και 124 χιλ. ευρώ για την εταιρεία.

Για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, δεν προβλέπεται υποχώρηση της κρίσης, οπότε με την εντατικοποίηση των προσπαθειών για αύξηση των εσόδων, για εύρεση νέων πηγών εσόδων και περαιτέρω μείωση των δαπανών, με τον περαιτέρω εξορθολογισμό της παραγωγής και τη διατήρηση μειωμένων αποθεμάτων, η εταιρεία προσβλέπει στην εύρυθμη λειτουργία της και εκτιμά ότι θα καταφέρει να έχει ακόμη και οριακά κερδοφορία.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Λιβάνης στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v