Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Στις 5 Νοεμβρίου εξετάζεται η συμφωνία εξυγίανσης

Στις 5/11 θα εξεταστεί τελικά από το Πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης που έχει υπογράψει η Μπάμπης Βωβός με τους πιστωτές. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου 2015, αλλά η διοίκηση της εταιρείας ακινήτων υπέβαλλε αιτήσεις προτίμησης που έγιναν δεκτές.

Βωβός: Στις 5 Νοεμβρίου εξετάζεται η συμφωνία εξυγίανσης

Στις 5 Νοεμβρίου θα εξεταστεί τελικά από το Πρωτοδικείο η συμφωνία εξυγίανσης της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική.  

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι οι αιτήσεις επικύρωσης των συμφωνιών εξυγίανσης της εταιρίας, καθώς και της θυγατρικής της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία & ΣΙΑ Ο.Ε.», δεν συζητήθηκαν από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, όπως είχε ορισθεί, λόγω ωραρίου. Νέα ημερομηνία συζήτησης των αιτήσεων ορίσθηκε η 28η Ιανουαρίου 2015, εξέλιξη που δεν ικανοποιεί τη διοίκηση. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρίας υπέβαλε αιτήσεις προτίμησης για τον προσδιορισμό συντομότερης ημερομηνίας δικασίμων, οι οποίες έγιναν αποδεκτές και, έτσι, ως ημερομηνία συζήτησης των αιτήσεων επικύρωσης των συμφωνιών εξυγίανσης προσδιορίσθηκε η 5η Νοεμβρίου 2014.

Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρείας συμφώνησαν στο σχέδιο εξυγίανσης που θα εξεταστεί τελικά στις 5 Νοεμβρίου καθώς σε περίπτωση πτώχευσης το «κανόνι» σε τράπεζες και προμηθευτές θα ξεπερνούσε τα 600 εκατ. ευρώ. Με βάση το σχέδιο, εκτός από το ημιτελές εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, το οποίο μεταβιβάζεται στους βασικούς πιστωτές, την Alpha και την Πειραιώς έναντι διαγραφής χρεών ύψους 120 εκατ. ευρώ, θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες η έκταση- φιλέτο στο Σούνιο, έναντι 10 εκατ. ευρώ και το συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, έναντι 8,84 εκατ. ευρώ.

Οι μεταβιβάσεις στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν γίνει εντός εξαμήνου από την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v