Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Κέρδη έναντι ζημιών στο έτος

Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν οριακή αύξηση και διαμορφώθηκαν σε € 14,28 εκατ. έναντι € 14,26 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

CPI: Κέρδη έναντι ζημιών στο έτος

Η CPI επέστρεψε στα κέρδη σε επίπεδο 12μήνου τα οποία μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη € 115 χιλ. έναντι ζημιών € 232 χιλ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα θετικό είναι και το EBITDA, το οποίο ανήλθε σε € 1,07 εκατ. έναντι € 514 χιλ. δείχνοντας σαφώς την βελτίωση στην λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας.

Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν οριακή αύξηση και διαμορφώθηκαν σε €14,28 εκατ. έναντι €14,26 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η σταθερή αυτή εικόνα ήρθε από την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας σε στρατηγικές αγορές όπως η εκτύπωση, η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες, όπου αυξήθηκε το μερίδιο της CPI.

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα αποτελέσματα της μικτής κερδοφορίας της εταιρείας παρουσιάζοντας αύξηση 8% αφού διαμορφώθηκε σε € 3,61 εκατ. έναντι € 3,35 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο. Η αύξηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του ποσοστού μικτού κέρδους σε 25,3% από 23,5% την περυσινή περίοδο.

Τέλος συνεχίστηκε με επιτυχία η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος μειώθηκε σε ποσοστό 14% καθώς διαμορφώθηκε σε € 3,19 εκατ. έναντι € 3,7 εκατ. την περυσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: "Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει γίνει σημαντική προσπάθεια στην μείωση των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας και στην αύξηση του μεριδίου της CPI σε στρατηγικές αγορές, αυτό αποτυπώνεται άλλωστε στα αποτελέσματα μας. Οι δυο βασικοί στόχοι για την επόμενη χρονιά είναι 1ον να μπουν οι βάσεις για να αυξηθούν τα έσοδα της εταιρείας σε αγορές που ήδη δραστηριοποιούμαστε αλλά και σε νέες αγορές με καινούριες συνεργασίες και 2ον να στοχεύσουμε σε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών μας με γνώμονα μια ολοένα και πιο πελατοκεντρική προσέγγιση της αγοράς. Η προσπάθεια διατήρησης των λειτουργικών εξόδων σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα γίνεται, αυτές τις εποχές, είναι πια δεδομένη''.

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v