Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 10 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η Γ.Σ. της Attica Bank

Το διοικητικό συμβούλιο αιτήθηκε τη διακοπή της γενικής συνέλευσης με το επιχείρημα ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τις προτάσεις των επενδυτών εν όψει της αύξηση κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.

Στις 10 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η Γ.Σ. της Attica Bank
Τη διακοπή της γενικής συνέλευσης της Attica Bank ενέκρινε πριν από λίγο το σώμα των μετόχων και η συνέχεια αυτής ορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου 2014.

Η διακοπή της γενικής συνέλευσης έγινε κατόπιν αιτήματος της διοίκησης της τράπεζας με το επιχείρημα ότι το διοικητικό συμβούλιο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί και να εξετάσει τις προτάσεις των επενδυτών εν όψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το νομοθετικό πλαίσιο δεν πρόκειται για αναβολή της γενικής συνέλευσης, αλλά για διακοπή των εργασιών της και συνέχισή τους εντός 30 ημερών όπως ορίζει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν απομείνει προτάσεις από δύο ξένα funds, τα οποία όμως φέρεται ότι ζητούν μεγαλύτερο ποσοστό στην τράπεζα και κατ' επέκταση σημαντικό περιορισμό του ποσοστού του βασικού μετόχου της Attica Bank, του ΤΣΜΕΔΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση κράτησε μόλις 10 λεπτά και έξω από το κτίριο της τράπεζας υπήρξαν αντιδράσεις από παρατάξεις εργαζομένων του ΤΣΜΕΔΕ που διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή του Ταμείου στην ΑΜΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v