Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλ. Κρήτης: Αναμένει κέρδη 7-8 εκ. ευρώ στο 2007

Ενοποιημένες πωλήσεις της τάξης των 125 με 130 εκατ. ευρώ με περαιτέρω, όμως, συμπίεση στα περιθώρια κέρδους της και διαμόρφωση των καθαρών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κερδών στα 7 με 8 εκατ. ευρώ αναμένει για φέτος η διοίκηση της Πλαστικά Κρήτης. Σχέδια εισαγωγής της Romcolor στο Χρηματιστήριο Βουκουρεστίου.

Πλ. Κρήτης: Αναμένει κέρδη 7-8 εκ. ευρώ στο 2007
Ενοποιημένες πωλήσεις της τάξης των 125 με 130 εκατ. ευρώ με περαιτέρω όμως συμπίεση στα περιθώρια κέρδους της και διαμόρφωση των καθαρών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κερδών στα 7 με 8 εκατ. ευρώ αναμένει για φέτος η διοίκηση της Πλαστικά Κρήτης.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το 2007 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά, γιατί οι τιμές των πρώτων υλών παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και ο ανταγωνισμός διεθνώς εντείνεται σαν συνέπεια της διεθνοποίησης. Επίσης θα πρέπει να απορροφήσει το κόστος αναδιάρθρωσης της εταιρείας στη Γαλλία, η οποία πιθανόν να εμφανίσει ζημίες κατά την πρώτη χρήση της.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις της εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 125 με 130 εκ. ευρώ από 102,7 εκατ. ευρώ το 2006, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να ανέλθουν στα επίπεδα των 10 εκ. ευρώ (10,4 εκατ ευρώ το 2006) και τα ενοποιημένα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας στα 7 με 8 εκ. ευρώ (8,1 εκατ ευρώ το 2006).

Η Πλαστικά Κρήτης εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εισαγωγής της ρουμανικής θυγατρικής της Romcolor στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου με στόχο να χρηματοδοτήσει τη νέα επένδυση για μετεγκατάσταση σε νέο εργοστάσιο. H εισαγωγή, εφόσον διενεργηθεί, θα αποτελεί συνδυασμό έκδοσης νέων μετοχών και διάθεσης υφιστάμενων από πλευράς του management της εταιρείας το οποίο και κατέχει το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η επένδυση για την μετεγκατάσταση του εργοστασίου της αναμένεται να ανέλθει στα 2 εκατ. ευρώ.

Τέλος, κατά τη φετινή χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις στον τομέα του masterbatch σε Ελλάδα και Πολωνία και να επέλθει αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου της Πλαστικά Κρήτης ως αποτέλεσμα και της ενίσχυσης της παραγωγικής της ισχύος.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνεται και θα μπει σε λειτουργία το νέο κέντρο διανομής στη Θεσσαλονίκη.

Χρ. Κίτσιος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v