Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλ. Κρήτης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες και συγκεκριμένα την περαιτέρω επέκταση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επένδυση σε real estate εξετάζει η Πλαστικά Κρήτης, όπως ανακοίνωσε στην παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ. Το επενδυτικό σχέδιο τριετίας.

Πλ. Κρήτης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες και συγκεκριμένα την περαιτέρω επέκταση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επένδυση σε real estate εξετάζει η Πλαστικά Κρήτης, όπως ανακοίνωσε στην παρουσίαση της εταιρίας στην ΕΘΕ.

Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η παρουσίαση της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης από τον Δ/ντα Σύμβουλό της κ. Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σημειώνεται, πως η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλαστικών φύλλων για αγροτικές εφαρμογές, masterbatches (πρώτες ύλες πλαστικών), γεωμεμβρανών, πλαστικών σωλήνων καθώς και στην ανακύκλωση πλαστικών. Δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της ενέργειας με αιολικό σταθμό στην Κρήτη ισχύος 12 MW.

Επίσης, διακρίνεται από έντονη εξωστρέφεια αφού πέρα από τις εξαγωγές που πραγματοποιεί σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και αντιστοιχούν στο 48% του κύκλου εργασιών της, διαθέτει στο εξωτερικό 6 παραγωγικές μονάδες: στην Κίνα, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

Η εταιρία πραγματοποίησε το 2006 πωλήσεις 77,6 εκ. ευρώ και σε ενοποιημένη βάση 102,7 εκ. ευρώ. Το ενοποιημένο Ενεργητικό της ανήλθε στα 121,9 εκ. ευρώ και τα ενοποιημένα Ίδια Κεφάλαια στα 78,6 εκ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 8,1 εκ. ευρώ (0,297 ευρώ/μετοχή).

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας για την τριετία 2007 - 2009 περιλαμβάνει την κατασκευή νέων εργοστασίων στη Ρουμανία και τη Ρωσία, την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής με νέο εξοπλισμό στην Ελλάδα, την Πολωνία και την Κίνα, τον εκσυγχρονισμό του πρόσφατα εξαγορασθέντος εργοστασίου στη Γαλλία, την ολοκλήρωση κέντρου διανομής στη Θεσσαλονίκη και την αύξηση δυναμικότητας της μονάδας ανακύκλωσης, με στόχο να επιτευχθεί το 2009 κύκλος εργασιών 150 εκ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 12 εκ. ευρώ (0,438 ευρώ/μετοχή).

Τέλος, σημειιώνεται, ότι εξετάζει παράλληλα νέες επενδυτικές ευκαιρίες, συγκεκριμένα την περαιτέρω επέκταση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επένδυση σε real estate (ξενοδοχείο πολυτελείας και παραθεριστικές κατοικίες σε έκταση 1200 στρεμμάτων που κατέχει στην ανατολική Κρήτη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v