Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inform Λύκος: OK στην πώληση της Austria Card

Την πώληση της θυγατρικής Austria Card ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της Inform Λύκος, έναντι 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση επίκειται η επιστροφή κεφαλαίου 0,70 ευρώ, καθώς και η διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ.

Inform Λύκος: OK στην πώληση της Austria Card

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Inform Λύκος ενέκρινε την πώληση της θυγατρικής της Austria Card (δραστηριότητα καρτών) σε εταιρία συμφερόντων του βασικού της μετόχου Νικολάου Λύκου. Το τίμημα καθορίστηκε στα 40 εκατ. ευρώ.

Θετικά ψήφισε τελικά ο εκπρόσωπος της Alpha Trust, σε αντίθεση με κάποιους μετόχους μειοψηφίας που δήλωσαν "παρών". 

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, επίκειται η επιστροφή κεφαλαίου 0,70 ευρώ ανά μετοχή μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2015, καθώς και η διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή η οποία θα εγκριθεί στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τον προσεχή Ιούνιο.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Η INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2014, μετά από αναβολή της συνεδρίασης της 27ης Νοεμβρίου 2014, με θέμα την έγκριση κατ΄ άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 της πώλησης του συνόλου των μετοχών της εταιρείας AUSTRIA CARD - Plastikkarten und Ausweissysteme GmbΗ, που ανήκουν στην εταιρεία SAGIME Beteiligungsverwaltungs GmbH, προς την εταιρεία LYKOS AG, η Διοίκηση γνωστοποίησε τις προθέσεις της ως προς τη διάθεση του εισπραχθησομένου τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, θα προβεί σε:

α) Αποπληρωμή του υπολειπόμενου υφιστάμενου ομολογιακού δανείου ποσού 20 εκατ. ευρώ.

β) Απόδοση στους μετόχους ποσού 22,6 εκατ. ευρώ, ήτοι ¤ 1,06 ανά μετοχή με τον εξής τρόπο:

- Επιστροφή μετρητών κατόπιν μείωσης μετοχικού κεφαλαίου, ποσού 0,7 ευρώ ανά μετοχή εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους 2015, μετά από σχετική απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης,

-Διανομή μερίσματος ποσού 0,4 ευρώ (καθαρό 0,36 ευρώ) ανά μετοχή, μετά από απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης του έτους 2015.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πώληση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας AUSTRIA CARD - Plastikkarten und Ausweissysteme GmbΗ που ανήκουν στην εταιρεία SAGIME Beteiligungsverwaltungs GmbH προς την εταιρεία LYKOS AG και παρέσχε τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις και άδειες.

Ειδικότερα, δόθηκαν έγκυρες ψήφοι σε σύνολο παρισταμένων 17.640.679 μετοχών για 17.589.879 μετοχές που αναλογούν στο 85,48% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όλες, δηλ. ποσοστό 99,71% των παρισταμένων, τάχθηκαν υπέρ της παρούσας απόφασης, ουδείς καταψήφισε, ενώ απείχε μέτοχος κάτοχος 50.800 μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v