Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Εμπορική Tράπεζα Κύπρου εξαγοράζει η Alpha Bank Cyprus

Ως αντάλλαγμα για την απόκτηση από την Αlpha Bank Cyprus Ltd του 100% των μετοχών της Emporiki Bank Cyprus Limited, θα προσφερθούν μετοχές οι οποίες θα εκδοθούν από την πρώτη.

Την Εμπορική Tράπεζα Κύπρου εξαγοράζει η Alpha Bank Cyprus

Την εξαγορά της Εμπορικής Tράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα η Αlpha Bank Cyprus. Η εξαγορά θα γίνει με μετοχές.

«H Αlpha Bank Cyprus μετά από απόφαση του ΔΣ αποφάσισε να εξαγοράσει από εταιρίες του ομίλου Αlpha Bank A.E. το 100% των μετοχών, που αποτελούν το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Emporiki Bank Cyprus και ακολούθως όπως προχωρήσει στη συγχώνευση της Emporiki Bank Cyprus με την Αlpha Bank Cyprus μέσω της απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη», αναφέρεται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που μεταδίδει το Stockwatch, ως αντάλλαγμα για την απόκτηση από την Αlpha Bank Cyprus Ltd του 100% των μετοχών που αποτελούν το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Emporiki Bank Cyprus Limited, θα προσφερθούν μετοχές οι οποίες θα εκδοθούν από την Αlpha Bank Cyprus.

Προστίθεται πως η ανωτέρω απόφαση του ΔΣ της Αlpha Bank Cyprus τελεί υπό την αίρεση ικανοποιήσεως ορισμένων προϋποθέσεων, περιλαμβανομένων της εγκρίσεως της προτεινόμενης εξαγοράς και συγχωνεύσεως από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την επικύρωση της συγχωνεύσεως από τα κυπριακά δικαστήρια.

Η Alpha έχει μερίδιο περίπου 4,5% στις καταθέσεις και 5,5% στα δάνεια του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v