Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reds: Ο Δήμος Παλλήνης ζητά διαπραγματεύσεις για τα €4 εκατ.

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί τη Reds σε διαπραγματεύσεις αναφορικά με την δικαστική απόφαση που ορίζει αποζημίωση 4 εκατ. για απαλλοτριωθείσα έκταση. Ζητά να αποζημιώσει την εταιρία σε γη.

Reds: Ο Δήμος Παλλήνης ζητά διαπραγματεύσεις για τα €4 εκατ.
Σε διαπραγματεύσεις καλεί τη Reds ο Δήμος Παλλήνης, μετά από χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς όπως υποστηρίζει, αδυνατεί να πληρώσει την αποζημίωση των περίπου 4 εκατ. ευρώ που επιδίκασε στην εταιρία ακινήτων το Εφετείο Αθηνών ως αποζημίωση για απαλλοτρίωση έκτασης.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

«Μετά από διαλογική συζήτηση, στην οποία έλαβαν το λόγο και οι παρόντες βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής, όπως φαίνεται και στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης,

αποφασίζει ομόφωνα

Α) Καταγγέλλει ανεπιφύλακτα την ακολουθούμενη πρακτική και τη στάση της REDS Α.Ε. κατά του Δήμου Παλλήνης

Β) Καλεί δημόσια την εταιρεία REDS A.E. να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιτευχθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει, με πρωταρχικό σκοπό την αποζημίωση της σε γη και σε κάθε περίπτωση να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια ικανοποίησης των απαιτήσεων της βάσει δικαστικών αποφάσεων η οποία θα επιφέρει βίαιη ανατροπή στην ταμειακή κατάσταση του Δήμου.

Γ) Καλεί όλα τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας (Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ κ.ά.), να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος.

Δ) Συγκροτεί διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, με πρόεδρο τον Δήμαρχο.

Ε) Εξουσιοδοτεί την άνω διαπαραταξιακή επιτροπή για κάθε ενέργεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών στη κατεύθυνση διεκδίκησης των αιτημάτων μας, ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΣΤ) Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί επίσημη δημόσια πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης προς τη REDS A.E. για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, που συγκροτείται για αυτό το σκοπό.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v