Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Υποβάθμιση σε ΒΒ- από Standard & Poor's

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που εκτιμήσει ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ συγκεντρώνει πιθανότητες 33% ή υψηλότερες, θα μπορούσε να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση του ΟΤΕ σε Β.

OTE: Υποβάθμιση σε ΒΒ- από Standard & Poors

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ προχώρησε η Standard and Poor's σε έκθεσή της στην οποία έθεσε την αξιολόγηση σε Creditwatch για πιθανή νέα υποβάθμιση. 

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι η απόφαση για τον ΟΤΕ ακολουθεί την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας από Β σε Β-. 

Σε σχέση με την κίνηση να θέσει την αξιολόγηση σε creditwatch, ο οίκος υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που εκτιμήσει ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ συγκεντρώνει πιθανότητες 33% ή υψηλότερες, θα μπορούσε να προχωρήσει σε υποβάθμιση του ΟΤΕ σε Β. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη αξιολόγηση της Standard & Poor's για τον Όμιλο αναφέρεται ότι ο οίκος έχει θέσει πλαφόν στην μακροπρόθεσμη εταιρική αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ 3 βαθμίδων πάνω από την αξιολόγηση της Ελλάδας.

H S&P στις 6 του μήνα υποβάθμισε τη χώρα σε Β- και ενώ η διαφορά ήταν ήδη 3 βαθμίδες. Στην ίδια αξιολόγηση σημειώνεται ακόμη ότι ο οίκος θεωρεί ότι τα υγιή οικονομικά, οι ενέργειες για μείωση του κόστους και οι ισχυρές χρηματοροές θα προστατεύσουν τον ΟΤΕ σε ένα αρνητικό σενάριο, ενώ ο οίκος θεωρεί ότι ο ΟΤΕ θα μπορούσε να διατηρήσει αρκετή ρευστότητα, ακόμα και υπό πίεση.

Παράλληλα, η S&P αναμένει ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις χρηματοροές του για να μειώνει το δανεισμό του.

Τέλος, ο οίκος αναφέρει ως δυνατά σημεία της εταιρείας την ηγετική της θέση στις εγχώριες αγορές σταθερής και κινητής και πιστεύει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κινήσεις μείωσης του κόστους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v