Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 10 εκατ. στο νέο data center της Lamda Hellix

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο CEO της εταιρίας Απόστολος Κάκκος ανέφερε ότι το 2014 ήταν κερδοφόρο και έκλεισε με κύκλο εργασιών περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 7,6 εκατομμυρίων το 2013.

Επένδυση 10 εκατ. στο νέο data center της Lamda Hellix

Tον Ιανουάριο του 2015, τέθηκε σε λειτουργία το νέο data center της Lamda Hellix, Athens-2. Η νέα αυτή υποδομή της εταιρείας, αποτελεί επένδυση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως είπε ο CEO της εταιρείας Απόστολος Κάκκος, το Athens-2 είναι μοναδικό στην Ευρώπη και ένα από ελάχιστα στον κόσμο που πιστοποιείται με 'Leadership in Energy and Environmental Design' (LEED) v4 BD+C Gold Certification, από το U.S. Green Building Council, για τη σχεδίαση και κατασκευή του.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την παρουσίαση της νέας επένδυσης, ο κ. Κάκκος ανέφερε ότι το 2014 ήταν κερδοφόρο και έκλεισε με κύκλο εργασιών περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 7,6 εκατομμυρίων το 2013. Για το 2015 ο ίδιος προβλέπει κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατομμυρίων.

Το Athens-2 βρίσκεται στην Αττική και αποτελεί το πλέον προηγμένο data center στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε από την έμπειρη ομάδα μηχανικών της εταιρείας, σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά πρότυπα διαθεσιμότητας data center, Tier 3, του διεθνούς οργανισμού Uptime Institute. Υλοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει αδιάλειπτη λειτουργία και τεχνολογική υπεροχή, αλλά και ένα λειτουργικό οικοσύστημα που ευνοεί και προωθεί τις επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τεχνολογικών & τηλεπικοινωνιακών παρόχων και χρηστών.

Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται ήδη κρίσιμες υποδομές σημαντικών εταιρειών, όπως η Citi, κορυφαία παγκόσμια τράπεζα, με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, η Upstream, που λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) στον κόσμο, η FilmOn, εταιρία παροχής δωρεάν τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω internet παγκόσμια και η IpHost, πάροχος υπηρεσιών hosting και internet στην Ελλάδα.

Με αφορμή την παρουσίαση του Athens-2, ο κ. Κάκκος σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η νέα επένδυση «δεν αποτελεί απλώς το νεότερο data center στην Ελλάδα. Είναι στρατηγική επιλογή για την Lamda Hellix και την Ελλάδα καθώς θα συμβάλλει στην εδραίωση της εταιρείας και της χώρας ως κόμβο λειτουργίας κρίσιμων υποδομών data center σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας ξένες επιχειρήσεις-πελάτες και δημιουργώντας Ελληνική υψηλή προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v