Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη μέσα στην ύφεση για τη L'Oreal Hellas

Αύξηση πωλήσεων και ρεκόρ κερδοφορίας το 2014 για τον όμιλο καλλυντικών στην Ελλάδα, ο οποίος συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς.

Κέρδη μέσα στην ύφεση για τη LOreal Hellas

Τα σκήπτρα στην ελληνική αγορά καλλυντικών διατήρησε και το 2014, η ελληνική θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού L'οreal, επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων αλλά και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της.

Αν και στο σύνολο της η εγχώρια αγορά καλλυντικών συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση, με αποτέλεσμα το συνολικό μέγεθος της να διαμορφώνεται κάτω από 1 δισ. ευρώ, (δηλαδή κάτω 0,5% του ΑΕΠ, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό για ευρωπαική χώρα), εν τούτοις ο όμιλος της L'οreal- παγκόσμιος ηγέτης εξάλλου στον τομέα των καλλυντικών ευρείας και επιλεκτικής διανομής- καταφέρνει να βελτιώνει μερίδια και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά το 2014 η ελληνική θυγατρική παρουσίασε πωλήσεις ύψους 116,364 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,6% έναντι των 114,135 εκατ. ευρώ του 2013 (αλλά μειωμένες έναντι του 2012 όπου οι πωλήσεις άγγιξαν τα 119 εκατ. ευρώ περίπου, κυρίως λόγω σημαντικών νέων λανσαρισμάτων).

Στο επίπεδο των τελικών αποτελεσμάτων ωστόσο, το 2014 υπήρξε η καλύτερη χρονιά της τελευταίας τριετίας με τα προ φόρων κέρδη να διαμορφώνονται στα 9,932 εκατ.ευρώ από 8,075 εκατ.ευρώ το 2013, και 7,671 εκατ.ευρώ το 2012. Για το 2014 δε η καθαρή κερδοφορία διαμορφώνεται στα 6,5 εκατ.ευρώ περίπου ενώ η φορολογική απόδοση του ομίλου προς το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται σε 3,5 εκατ.ευρώ.

Η L'οreal Hellas αντιπροσωπεύει στη χώρα τις 28 μάρκες που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της μητρικής και διαχειρίζεται προιόντα προς όλες τα κανάλια λιανικής (ευρεία και επιλεκτική διανομή, φαρμακεία αλλά και επαγγελματικά δίκτυα όπως τα κομμωτήρια). Μερικές από τις φίρμες του χαρτοφυλακίου της είναι -πέραν του ομώνυμου σήματος- οι Garnier, Lancome, Biotherm, Vichy, La Roche Posay.

Στη τρέχουσα χρήση του 2015, η ελληνική θυγατρική θα τρέξει μάλιστα με νέο πρόσωπο επικεφαλής, καθώς ο κ. Eli Sagiv, παραχώρησε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας στην κ. Έρση Πυρίσιη. Σημειώνεται ότι στη διοίκηση του ομίλου παγκοσμίως το 59% των διευθυντικών θέσεων καταλαμβάνεται από γυναίκες ενώ στα διοικητικά συμβούλια η παρουσία του αγγίζει το 44%

Η νέα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της L'oreal Hellas, κατάγεται από την Κύπρο και εργάζεται στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο από το 2001. Έχει διατελέσει International Development Manager για τη φίρμα La Roche Posay για τη Λατινική Αμερική, Brand Director Vichy στη Βραζιλία, Γενική Διευθύντρια του κλάδου Δερμοκαλλυντικών στην Ολλανδία, Γενική Διευθύντρια στη La Roche Posay Γαλλίας και Γενική Διευθύντρια του κλάδου Δερμοκαλλυντικών στην Ισπανία, όπου αντιμετώπισε την οικονομική κρίση. Επόμενος σταθμός ήταν η ανάληψη της Γενικής Διεύθυνσης του κλάδου Δερμοκαλλυντικών στη Γαλλία. Τελευταίος της ρόλος, πριν την άφιξή της στην Ελλάδα, ήταν η ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης της Ζώνης της Αμερικής για τον κλάδο των Δερμοκαλλυντικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v