Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Αυξημένα έσοδα στα εμπορικά το πρώτο τρίμηνο

Το The Mall Athens, το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη παρουσίασαν αύξηση στους τζίρους των καταστημάτων κατά περίπου 7,3%, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η επισκεψιμότητα. Σε αναμονή για το Ελληνικό.

Lamda Development: Αυξημένα έσοδα στα εμπορικά το πρώτο τρίμηνο

Θετικά κινήθηκαν και στο πρώτο τρίμηνο του 2015 τα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development, όπως υποστήριξε η διοίκησή της στη χθεσινή παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Οι επισκέπτες στο πρώτο τρίμηνο του 2015 αυξήθηκαν 2% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ και τον Απρίλιο καταγράφεται αντίστοιχη θετική τάση. Στη διάρκεια του 2014 οι πωλήσεις των καταστημάτων στα τρία εμπορικά κέντρα είχαν βελτιωθεί 8% με την αύξηση των επισκεπτών στο 5%.

Η διοίκηση της εταιρείας του ομίλου Λάτση είπε χθες πως προχωρά την επένδυση για αξιοποίηση του υπόλοιπου τμήματος του Golden Hall, ύψους 25 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα προστεθούν περί τα 11.000 τετραγωνικά μέτρα στο εμπορικό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας.

Η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια που είχε αντλήσει πέρυσι η Lamda Develοpment. Ηδη έχει εγκριθεί η κυκλοφοριακή μελέτη ενώ αναμένεται και η έκδοση σειράς αδειοδοτήσεων. Στη Lamda Develοpment προβλέπουν πως παρά τις καθυστερήσεις, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2016 με τη λειτουργία νέων εμπορικών χώρων, γραφείων και χώρων αναψυχής καθώς και του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Ελληνικό και το... εξωτερικό

Σε αναμονή βρίσκονται στον όμιλο Λάτση για το Ελληνικό, με την πλευρά της Lamda Develοpment να υποστηρίζει πως προχωράει τις σχετικές μελέτες. Όπως αναφέρθηκε «δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση ή αναφορά από την πλευρά της κυβέρνησης για το έργο, που έχει λάβει το πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, με το οποίο έχει συμβληθεί η εταιρεία τον Νοέμβριο του 2014 είναι ο υπεύθυνος φορέας. Αναμένουμε από τη νέα διοίκηση να προχωρήσει η συνεργασία μας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης».

Με βάση τη σχετική προκήρυξη, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση έχουν προθεσμία μέχρι το Νοέμβριο του 2016 ώστε να εκδώσουν τις άδειες που απαιτούνται για να προχωρήσει η επένδυση. Στη Lamda Develοpment υποστήριξαν πως «ακόμα και μετά την κυβερνητική αλλαγή και τις αλλαγές στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο χρόνος ακόμη επαρκεί, ωστόσο όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα». 

Για τις δραστηριότητες του εξωτερικού αναφέρθηκε πως υπάρχει αλλαγή στρατηγικής εδώ και ενάμισι – δύο χρόνια με τη διοίκηση να επικεντρώνεται στην πώληση των ιδιοκτησιών, με εντατικοποίηση των προσπαθειών για καλές συμφωνίες εντός Ελλάδας.

«Η αγορά ακινήτων είναι παγωμένη» επισημάνθηκε πάντως. Στο τέλος του 2014 η συνολική αποτίμηση των τριών εμπορικών κέντρων του ομίλου ήταν 520 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των γραφείων που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο έφτανε τα 26,2 εκατ. ευρώ, των οικοπέδων εντός και εκτός Ελλάδας στα 142,4 εκατ. ευρώ, και στα ακίνητα εισοδήματος (μαρίνα Φλοίσβου, Μetropolitan Expo και Kronos Parking) στα 13,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v