Εσβησε η φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Από την πυρκαγιά υπήρξαν έξι τραυματίες, πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Εσβησε η φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής κατασβέστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 8 και 20 σε μία από τις μονάδες συντήρησης του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, που ανήκουν στα ΕΛΠΕ.

Από τη φωτιά υπήρξαν έξι τραυματίες, πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρότερη κατάσταση.

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο ένας (31 ετών), φέρει 70% εγκαύματα και ο δεύτερος (43 ετών) εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος (29 ετών) φέρει εγκαύματα στα χέρια και η καταστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Νοσοκομείο Αττικό διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ενας φέρει εγκαύματα 70% και έχει αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς

Η μονάδα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων ανέλαβε το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο και η πυροσβεστική υπηρεσία, είχε στείλει 7 οχήματα έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση που αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Στα διυλιστήρια εκτελούνταν εργασίες συντήρησης, και η φωτιά ξέσπασε σε μια παλιά μονάδα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ξερά χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο. Η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα. Θετικά λειτούργησε, επίσης, το γεγονος ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα συνήθη.

Η ανακοίνωση των ΕΛ.ΠΕ.

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες και η αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας τους αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Εταιρείας. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες.

Το περιστατικό δεν αναμένεται να επηρεάσει τις εργασίες ολοκλήρωσης του προγραμματισμένου shutdown του διυλιστηρίου, ενώ δεν προβλέπεται να έχει επίπτωση στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της Εταιρείας».

 


VIDEO-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΠΕ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v