Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nexans: Στις 29/5 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου έως 21 εκατ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 21 εκατ. ευρώ και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας μετοχών, καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Nexans στις 29 Μαίου.

Nexans: Στις 29/5 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου έως 21 εκατ. ευρώ

Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Nexans στις 29 Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00' π.μ. στο Ξενοδοχείο Holiday Inn Athens, 40,2 χλμ Αττικής Οδού, Παιανία, Αττικής.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή και ακρόαση της έκθεσης του Δ.Σ. και της έκθεσης του Ορκωτού Ελεγκτή επί της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της περιόδου 1.1. - 31.12.2014.

2. Έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της περιόδου 1.1. - 31.12.2014 και της έκθεσης του Ορκωτού Ελεγκτή.

3. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης επί της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης και της εν γένει διοίκησης και διαχείρισης της περιόδου 1.1. - 31.12.2014.

4. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών (τακτικού / αναπληρωματικού) για την χρήση από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 και καθορισμός της αμοιβής αυτών.

5. Έγκριση καταβληθεισών αμοιβών και δαπανών και καθορισμός καταβλητέων αμοιβών και δαπανών των μελών του Δ.Σ.

6. Επικύρωση της εκλογής από το Διοικητικό Συμβούλιο δύο Συμβούλων σε αντικατάσταση παραιτηθέντων Συμβούλων.

7. Εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ελέγχου.

8. Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920. Τροποποίηση του άρθρου 5 (μετοχικό κεφάλαιο) του Καταστατικού της Εταιρίας.

9. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας για την άντληση κεφαλαίων έως του ποσού των € 21.000.000 με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Παροχή εξουσιοδότησης σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 6 του κ.ν. 2190/1920 προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τον ορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, τον καθορισμό των επιμέρους όρων της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ως και κάθε συναφούς με αυτή θέματος.

Τροποποίηση του άρθρου 5 (Μετοχικό Κεφάλαιο – Μετοχές) του Καταστατικού της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την κατά την κρίση του διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών της αύξησης (μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης).

Παράλληλα η Nexans ανακοίνωσε ότι δε θα διανείμει μέρισμα.

Επιπλέον η Nexans σημειώνει αναφορικά με την αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Nexans ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων (όπως αυτή είχε αρχικά συγκληθεί για την 28η Μαΐου 2015 και συγκαλείται εκ νέου για την 29η Μαΐου 2015 συνεπεία της κατωτέρω απόφασης) την προσθήκη ως επιπλέον θέματος στην ημερήσια διάταξη την ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των είκοσι ενός εκατομμυρίων Ευρώ (€ 21,000,000).

Λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες συνθήκες στην οικονομία, τα νέα κεφάλαια που θα προέλθουν από την ως άνω αύξηση θα χρησιμοποιηθούν προς απομείωση των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, ενισχύοντας την κεφαλαιακή της δομή, θέτοντάς την σε καλύτερη θέση εν όψει των αντίξοων οικονομικών συνθηκών, αποβλέποντας στην μακροπρόθεσμη σταθερότητά της.

Όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι καλούνται να συμμετέχουν στην προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατά την οποία θα χορηγηθούν δικαιώματα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Ο μέτοχος πλειοψηφίας, Nexans Participations S.A., έχει ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ότι προτίθεται να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που του αναλογούν, ως ένδειξη της μακροπρόθεσμης στήριξης στην εταιρεία.

Της εν λόγω αύξησης θα προηγηθεί ως θέμα η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ποσού ευρώ δύο εκατομμυρίωνοκτακοσίων είκοσι χιλιάδων εννιακόσια πενήντα (€ 2.820.950) για το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v