Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Βωβός

Σύμφωνα με την απόφαση ο κλάδος των εμπορικών κέντρων θα μεταβιβαστεί στις πιστώτριες τράπεζες. Ποια ακίνητα θα πωληθούν. Οι εργαζόμενοι (ενεργοί και αποχωρήσαντες με ιδιωτικά συμφωνητικά) ικανοποιούνται εφάπαξ εντός τριμήνου από την έκδοση της απόφασης.

Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της Βωβός

Εγκρίθηκε, με δύο δικαστικές αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το σχέδιο εξυγίανσης της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, το οποίο προβλέπει τη μεταβίβαση του κλάδου εμπορικών κέντρων στις δύο πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank και Πειραιώς) έναντι συνολικού τιμήματος 120 εκατ. ευρώ και τη μεταβίβαση των ακινήτων στη Νέα Ερυθραία στην Alpha Bank (ή σε εταιρείες που θα υποδείξει η τελευταία).

H απόφαση ορίζει την πώληση εντός του 2016 του ακινήτου στο Γαλατά Τροιζηνίας, την πώληση (το 2018) του ακινήτου επί της Λεωφόρου Κηφισίας 338, τη μίσθωση περίπου 500 θέσεων στάθμευσης (από τις 916 που κατέχει) κλπ.

Οι εργαζόμενοι (ενεργοί και αποχωρήσαντες με ιδιωτικά συμφωνητικά) ικανοποιούνται εφάπαξ εντός τριμήνου από την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Το σχέδιο εγκρίθηκε με συμφωνία του 64,1587% των πιστωτών της Μπάμπης Βωβός κι η δικαστική απόφαση αναφέρει πως αν δεν εγκρινόταν θα ικανοποιούνταν (μέσω βίαιης εκποίησης της περιουσίας της εταιρείας) μόλις το 8,9% των υποχρεώσεων, που προσεγγίζουν συνολικά τα 600 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, μέσω του σχεδίου εξυγίανσης ικανοποιούνται απαιτήσεις περί τα 315,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό άνω του 50% των συνολικών υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v