Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανθεκτικά στα capital controls τα εμπορικά κέντρα της Lamda

Oι συνολικές πωλήσεις των καταστημάτων στα εμπορικά της Lamda τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 7% σε σχέση με πέρυσι. Ομως, στο επτάμηνο, οι πωλήσεις εμφανίζονται αυξημένες. Αύξηση EBITDA στο εξάμηνο για Golden Hall και Mediteddanean Cosmos.

Ανθεκτικά στα capital controls τα εμπορικά κέντρα της Lamda

Ανοδικά κινήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις των καταστημάτων στα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development με την αύξηση να φτάνει το 5,2% σε σύγκριση με το περυσινό εξάμηνο.

Όμως, η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται από το δεύτερο τρίμηνο και επιβαρύνθηκε σημαντικά με την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων. Στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου υπήρξε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 1,1% σε σχέση με το 2014 στα τρία εμπορικά κέντρα. Οι παραπάνω δείκτες ήταν καλύτεροι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους και κατά το επόμενο διάστημα σταδιακά επιδεινώθηκαν.

Μετά την εφαρμογή της τραπεζικής αργίας και την επιβολή των capital controls στις 28 Ιουνίου, η πορεία των εμπορικών κέντρων επιδεινώθηκε περαιτέρω όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ιουλίου.

Oι συνολικές πωλήσεις των καταστημάτων τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Ομως, η διοίκηση επισημαίνει πως παρά τη μείωση των πωλήσεων τον προηγούμενο μήνα, οι συνολικές πωλήσεις του πρώτου επταμήνου του έτους είναι αυξημένες κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Πάντως, από τα τρία εμπορικά, μόνο το «The Mall Athens» παρουσίασε στο εξάμηνο μείωση των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 2%. Αντίθετα το «Mediterranean Cosmos» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης παρουσίασε αύξηση του EBITDA κατά 12%. Το εμπορικό κέντρο «Golden Hall» κατέγραψε αύξηση του EBITDA κατά 11%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v