Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών για τους εργαζομένους της Σελόντα

Η εταιρία διοργανώνει σε 5 διαφορετικές περιοχές διήμερο πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες στην Εργασία» που οδηγεί σε τριετή πιστοποίηση σε συνεργασία με τη Rescue Training International.

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών για τους εργαζομένους της Σελόντα

Η Σελόντα υλοποιεί δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα ασφάλειας για τους εργαζομένους της μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στόχος της είναι να εφοδιάσει τους ανθρώπους της με απαραίτητες γνώσεις και κατάλληλες δεξιότητες για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειάς τους και την αποφυγή κινδύνων στους χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή προγραμματισμένων εκπαιδεύσεων στα πλαίσια του συστήματος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας OHSAS 18001 στο οποίο η εταιρία είναι πιστοποιημένη από το έτος 2012, διοργανώνει σε 5 διαφορετικές περιοχές διήμερο πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες στην Εργασία» που οδηγεί σε τριετή πιστοποίηση σε συνεργασία με τη Rescue Training International.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου στα μέσα Δεκεμβρίου, τα περισσότερα από 50 στελέχη που θα το παρακολουθήσουν θα συστήσουν την Ομάδα Πρώτων Βοηθειών σε κάθε μία από τις 13 μονάδες παραγωγής και Ιχθυογεννητικούς σταθμούς της εταιρείας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια αντίστοιχου σεμιναρίου που υλοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου σε 3 περιοχές για περίπου 50 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.

Παράλληλα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί διήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα «πρώτες βοήθειες και θαλάσσια εργασία/επιβίωση» στο οποίο θα περιλαμβάνεται και πρακτική εξάσκηση με την παρουσία πιστοποιημένων εκπαιδευτών. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 20 στελέχη της εταιρεία κυρίως χειριστές σκαφών και Ιχθυολόγοι.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, ο κος Σωτήρης Χατούπης Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΣΕΛΟΝΤΑ ανέφερε:

«Για εμάς η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων μας αποτελεί ουσιαστική προτεραιότητα και πρωταρχική μας μέριμνα. Εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική με διαδικασίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και τη μείωση της επικινδυνότητας. Βελτιώνουμε διαρκώς τις συνθήκες στους χώρους εργασίας τηρώντας υψηλές προδιαγραφές για την αποφυγή κινδύνων, ενώ παράλληλα καλλιεργούμε κουλτούρα ασφάλειας μέσω τακτικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Στόχος αυτών των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων είναι να κάνουμε την πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας κομμάτι της καθημερινότητας κάθε εργαζομένου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v