Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2016

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία της για την πορεία του ξενοδοχείου President το 2016 εξέφρασε η διοίκηση της ΓΕΚΕ. Ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης η διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

ΓΕΚΕ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2016

Μετά από μια καλή φετινή χρονιά, με συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένουν το 2016 τα στελέχη της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President).

Κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, όπου ψηφίστηκε η διανομή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά τίτλο (1,01 εκατ. συνολικά), η διοίκηση της εισηγμένης απέδωσε τη συγκεκριμένη κίνηση στην ικανοποιητική πορεία του ξενοδοχείου, όπως αυτή εμφανίστηκε και στις λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου.

«Μοιράζουμε αυτά τώρα και μέσα στο 2016 θα αποφασίσουμε για το τι επιπλέον ποσό θα διανείμουμε», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Μέσα στο 2015 η μέση πληρότητα κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα (γύρω στο 70% επί μεγάλου αριθμού δωματίων) και η μέση τιμή σημείωσε άνοδο 7,3%.

Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις κινήσεις συγκράτησης του κόστους οδήγησαν στην αξιοσημείωτη αύξηση της κερδοφορίας (στο εννεάμηνο, άνοδος εσόδων κατά 7,5% στα 7,78 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 2,94 εκατ. από 1,63 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2014).

Ποιες όμως είναι οι εκτιμήσεις της διοίκησης για την πορεία της ΓΕΚΕ το 2016;

«Αναμφίβολα είναι δύσκολο κάποιος να προχωρήσει σε προβλέψεις λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί. Είναι σημαντικό η χώρα να συνεχίσει να θεωρείται ασφαλής προορισμός. Αν δεν συμβεί κάποιο απρόβλεπτο γεγονός (π.χ. στο μέτωπο της τρομοκρατίας), έχουμε τις προϋποθέσεις να πάμε πολύ καλά και το 2016», αναφέρθηκε από τη διοίκηση και οι βασικότεροι λόγοι που παρατέθηκαν είναι οι παρακάτω:

• Η Αττική παρουσιάζει ανοδική δυναμική ως τουριστικός προορισμός και φαίνεται πως υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι τουρίστες που επιλέγουν την Αθήνα χωρίς απαραίτητα να τη συνδυάζουν με άλλον προορισμό. Επιπλέον, ο τουρισμός αποτελεί βασικό μοχλό για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην προσπάθειά της να ανακάμψει και όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει τη συμβολή του στην πορεία της χώρας.

• Κάτω από προϋποθέσεις, ο ελληνικός τουρισμός θα μπορούσε να ωφεληθεί λόγω της έντονης επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας (αύξηση των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα).

• Μέσα στο 2016 θα αποδώσουν περισσότερο οι επενδύσεις στο ξενοδοχείο που υλοποιήθηκαν φέτος (π.χ. το parking).

Γενικότερα, η εισηγμένη εταιρεία έχει ενταχθεί σε επιδοτούμενο κατά 20% επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014-2017. Μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί περίπου το 50% του προγράμματος, ποσοστό που θα αυξηθεί το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v