Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Πάνω από το 50% οι εργασίες εξωτερικού

Πώς σχολιάζει η διοίκηση της εταιρείας την πορεία του 2015 και τις διαγραφόμενες προοπτικές για την επόμενη χρονιά. Η επέκταση στο εξωτερικό και το νέο έργο του Υπ. Δικαιοσύνης που θα επηρεάσει θετικά τα μεγέθη της επόμενης πενταετίας.

Profile: Πάνω από το 50% οι εργασίες εξωτερικού

«Το 2015 περίπου το 80% των νέων συμβολαίων αφορούσε πελάτες του εξωτερικού και για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών θα προέλθει από τη διεθνή της δραστηριότητα».

Αυτό δήλωσε κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Profile ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα διεθνοποίησης των εργασιών της εταιρείας αποδίδει και φυσικά θα συνεχιστεί».

Οι συνολικές οικονομικές επιδόσεις του ομίλου για το 2015 εκτιμάται πως θα σημειώσουν περιορισμένη κάμψη σε σύγκριση με αυτές του 2014, εξαιτίας της υποχώρησης που σημείωσε η ζήτηση στην εγχώρια αγορά.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στελέχη της Ρrofile, οι εργασίες στο εξωτερικό κινήθηκαν σαφώς ικανοποιητικά, με την εταιρεία να συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο σε θέματα προϊόντων, όσο και σε τομείς επέκτασης-διείσδυσης σε νέες αγορές.

«Το επενδυτικό μας πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά το 2016, καθώς είναι ενθαρρυντικό για εμάς ότι οι επενδύσεις που έχουμε υλοποιήσει μέχρι τώρα αποδίδουν», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στις σημαντικές εξελίξεις του 2015 εντάσσεται και η πρόσφατη ανάληψη με τη μορφή ΣΔΙΤ έργου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που αναμένεται να συμβάλει θετικά στην οικονομική πορεία της εταιρείας κατά την επόμενη πενταετία. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση πρακτικών συνεδριάσεων δικαστηρίων», για το οποίο: α) έχει εξασφαλισθεί ήδη η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, β) η Ρrofile διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία.

Αντικείμενο της χθεσινής γενικής συνέλευσης ήταν η έγκριση δημιουργίας ειδικού αποθεματικού ύψους 473.964 ευρώ, για τη λογιστική κάλυψη της ίδιας συμμετοχής σε επιδοτούμενο επενδυτικό πρόγραμμα (ICT4 Growth) ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr για την πορεία της αγοράς πληροφορικής το 2016, ο κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος απάντησε πως «οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι επισφαλής. Αναμφίβολα, τα έργα του δημόσιου τομέα θα εμφανίσουν κάμψη καθώς το επόμενο έτος αποτελεί χρονιά-γέφυρα μεταξύ δύο Κοινοτικών προγραμμάτων. Ωστόσο, αν γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, μπορεί να δημιουργηθεί μια καλή φόρα για τις αντίστοιχες εργασίες του 2017.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη ζήτηση για πληροφορική από τον ιδιωτικό τομέα, πολλά θα κριθούν από τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο. Σε περίπτωση που μέσα στο πρώτο δίμηνο ομαλοποιηθεί η κατάσταση και γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, τότε είναι πολύ πιθανό να προκληθεί θετική ώθηση στην οικονομία, γεγονός που θα επηρεάσει ανάλογα και τον κλάδο της πληροφορικής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v