Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Στα €3,6 εκατ. το τίμημα για την εξαγορά του 66% της Malls Management

Η Lamda Development απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των εμπορικών κέντρων THE MALL ATHENS και GOLDEN HALL.

Lamda: Στα €3,6 εκατ. το τίμημα για την εξαγορά του 66% της Malls Management

Κατόπιν σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Lamda Development ανακοίνωσε ότι το τίμημα, που κατέβαλε για την απόκτηση του υπολοίπου ποσοστού (66%) του μετοχικού κεφαλαίου της μετονομασθείσας σε «Malls Management Services A.Ε.» εταιρείας, ανήλθε σε 3.600.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Lamda Development ανακοίνωσε την απόκτηση ποσοστού 66% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ECE-LAMDA HELLAS S.A., διαχειρίστριας εταιρείας των εμπορικών κέντρων THE MALL ATHENS και GOLDEN HALL.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την αποχώρηση του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου ECE από τη διαχείριση των δύο εμπορικών κέντρων.

H ECE, διαχειρίζεται σήμερα περί τα 196 εμπορικά κέντρα σε 14 χώρες του κόσμου με συνολική επιφάνεια 7.000.000 τετραγωνικά μέτρα. Η συνεργασία της με την Lamda Development δεν θα συνεχιστεί με τη διοίκηση της εισηγμένης να ανακοινώνει πως "δεδομένου ότι η Εταιρεία κατείχε ήδη το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας, η Εταιρεία καθίσταται πλέον μέτοχος του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία εφεξής μετονομάζεται σε «Malls Management Services A.Ε.».

Με την ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, η Εταιρεία αποκτά πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των εμπορικών της κέντρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών διαχείρισης, καθώς και για σκοπούς εξοικονόμησης κόστους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v