Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΣΤΑΚ: «Ανοιχτά ζητήματα» η συμμετοχή σε ΑΕΕΑΠ και το μέρισμα

Τι δήλωσαν τα στελέχη της Alpha Αστικά Ακίνητα κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης. Σε προθεσμιακές καταθέσεις το «ταμείο» των 65 εκατ. ευρώ.

ΑΣΤΑΚ: «Ανοιχτά ζητήματα» η συμμετοχή σε ΑΕΕΑΠ και το μέρισμα

«Η Alpha Αστικά Ακίνητα δεν προτίθεται να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ, ωστόσο θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ΑΕΕΑΠ που θα ίδρυε ενδεχομένως ο όμιλος της Alpha Bank, εισφέροντας σ' αυτήν τμήμα των ακινήτων της και αποκτώντας μετοχές της. Με αυτό τον τρόπο θα είχε μια ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση σε τμήμα των εσόδων της».

Αυτά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Ποιμενίδης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «δεν βρισκόμαστε σε εκείνο το στάδιο που θα μπορούσαμε να πούμε κάτι το συγκεκριμένο».

Άλλη σημαντική ερώτηση που ετέθη από μέτοχο είναι η -για μια ακόμη χρονιά- πρόταση της διοίκησης της Alpha Αστικά Ακίνητα για μη διανομή μερίσματος, παρά το κερδοφόρο αποτέλεσμα που επιτυγχάνει, τις μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και τα διαθέσιμα των 64,9 εκατ. ευρώ (31/12/2015, τοποθετημένα σε προθεσμιακές καταθέσεις).

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Ποιμενίδης αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά του real estate και στην έλλειψη (ακόμη) συνθηκών που να επιτρέπουν τον συνδυασμό ασφαλών επενδύσεων σε σωστές αποτιμήσεις. Πάντως, πρόσθεσε πως «αν οι συνθήκες μεταβληθούν, ακόμη και μέσα στη χρονιά που διανύουμε, τότε θα μπορούσαμε να επανέλθουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Alpha Αστικά Ακίνητα Θεμιστοκλής Κορκόντζελος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

• Στα ποιοτικά ακίνητα που διαθέτει η εισηγμένη, σε συνδυασμό με την ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωσή της.

• Στην ικανοποίησή του από την πορεία των τοποθετήσεων της εισηγμένης εκτός Ελλάδας.

• Στην πορεία της -συνεχιζόμενης εδώ και χρόνια- δικαστικής διαμάχης σχετικά με ένα ακίνητο που διαθέτει η εισηγμένη στη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v