Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Grissin: Προσπάθεια επέκτασης σε Ιράν, Καζακστάν

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης μιλούν για τη φετινή πορεία της εταιρείας. Οι στόχοι επέκτασης στο εξωτερικό και οι εξελίξεις στα μέτωπα της πώλησης των μη λειτουργικών ακινήτων και της ρύθμισης των δανείων.

Alpha Grissin: Προσπάθεια επέκτασης σε Ιράν, Καζακστάν

«Μέχρι τώρα κινούμαστε πάνω στον φετινό μας προϋπολογισμό, όπου έχουμε προγραμματίσει μια αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών μας κατά 10%» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Grissin κ. Δημήτρης Παρθένης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ο κ. Παρθένης αναφέρθηκε στην άνοδο των πωλήσεων κόντρα στην δύσκολη εγχώρια συγκυρία και στα περιθώρια ανάπτυξης που έχει ο εισηγμένος Όμιλος στο εξωτερικό.

Έτσι, πέρα από τη δραστηριότητα σε Βουλγαρία και Ουκρανία, κινήσεις γίνονται για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της Alpha Grissin, με στόχο στην επόμενη πενταετία, το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών να προέρχεται από το εξωτερικό (σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 35%).

Μάλιστα, αυτή την περίοδο πέρα από τις προσπάθειες για επέκταση στις ήδη υπάρχουσες ξένες αγορές (Βουλγαρία, Ουκρανία), η ελληνική εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργατών σε Ιράν και Καζακστάν, όπου μάλιστα ήδη έχει αναληφθεί ένα αξιοσημείωτο έργο (πιθανολογείται και η επέκτασή του).

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Αλιόσα Γκρίσιν σημείωσε:

• Υπάρχει πρόθεση πώλησης των μη λειτουργικών ακινήτων του Ομίλου, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε τιμές επείγουσας ρευστοποίησης. Άλλωστε, η ανάπτυξη που παρατηρείται στις κτηματαγορές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας αναμένεται να επηρεάσει ανοδικά τις αξίες των εκεί ακινήτων της Alpha Grissin μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

• Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες από κοινού με στόχο την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της εισηγμένης. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, καθώς η Alpha Grissin δεν έχει καμιά άλλη ληξιπρόθεσμη υποχρέωση (πλήρως ενήμεροι δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι).

• Οι προμηθευτές του εξωτερικού συνεχίζουν να εμπιστεύονται και να στηρίζουν την εταιρεία μέσα από τη διατήρηση ανοιχτών γραμμών πίστωσης με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και πριν τα capital controls. «Μας εμπιστεύονται, αλλά και εμείς είμαστε συνεπείς απέναντί τους» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

• Η αύξηση του κύκλου εργασιών θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε μεγάλη προσοχή στην επιλογή πελατών, με στόχο την αποφυγή επισφαλειών.

Κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση, η απαρτία διαμορφώθηκε στο 70,42% καθώς μεταξύ των μετόχων παρέστη και η εισηγμένη Intrakat.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v