Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση Dionic σε νέες δραστηριότητες

Μειοψηφικό ποσοστό σε δυο εταιρείες αποκτά η Dionic. Οι συμφωνίες με τράπεζες για τα δάνεια. Σε επαναληπτική ΓΣ τα θέματα του reverse split και του ΜΟΔ.

Επέκταση Dionic σε νέες δραστηριότητες

Στην επέκτασή της σε δυο νέες δραστηριότητες μέσα από την απόκτηση μειοψηφικών ποσοστών σε ισάριθμες εταιρείες προχωρεί η Dionic.

Η πρώτη αφορά τη συμμετοχή της με 20% στην αντιπροσωπεία ειδών τεχνολογίας για τις ένοπλες δυνάμεις και η δεύτερη συμμετοχή αφορά το 26% κινεζικής εταιρείας (Χονγκ Κονγκ) που μέσω του διαδικτύου θα προσελκύει Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα.

Με τις συμμετοχές αυτές και την έμφαση στις δραστηριότητες του ομίλου που εξελίσσονται ικανοποιητικά (π.χ. Skroutz, atcom, Διαδικασία, Ira Media και φωτοβολταϊκό πάρκο),η Dionic επιχειρεί να αναδιαρθρώσει το χαρτοφυλάκιο των εργασιών της και να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις με τις τράπεζες, έχει ήδη συμφωνηθεί η αναδιάρθρωση δανείων με Alpha Bank και Πειραιώς, ενώ η διοίκηση αισιοδοξεί και για αντίστοιχες συμφωνίες με Eurobank και Εθνική. Οι αναδιαρθρώσεις επιδιώκεται να περιλαμβάνουν σημαντικές επιμηκύνσεις λήξεων και σαφώς χαμηλότερα επιτόκια.

Το θέμα του reverse-split και του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου θα συζητηθούν σε επαναληπτική γενική συνέλευση, καθώς η σημερινή δεν είχε την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία.

Αν και το ύψος του ΜΟΔ ανέρχεται έως 4 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι ακόμη και η εισροή 1,5-2 εκατ. ευρώ είναι επαρκής για τη λειτουργία της εταιρείας.

Για το θέμα του ΜΟΔ, πέρα από τους υπάρχοντες μετόχους, έχουν βολιδοσκοπηθεί και υποψήφιοι νέοι επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v