Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fieratex: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το β' εξάμηνο

Πρώτες ενδείξεις για ανάκαμψη πωλήσεων που πρέπει να επιβεβαιωθούν στο μέλλον, μετά από ένα πρώτο εξάμηνο χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αντίστοιχο περυσινό.

Fieratex: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το β εξάμηνο

Χωρίς έντονες μεταβολές σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αναμένεται να κλείσει το πρώτο φετινό εξάμηνο για τη Fieratex, εταιρεία παραγωγής υφασμάτων που το 60% των πωλήσεών της εξάγεται άμεσα στο εξωτερικό, ενώ επιπλέον ένα μεγάλο ποσοστό των υπόλοιπων προϊόντων της κατευθύνεται τελικά εκτός Ελλάδας, μέσω των εγχώριων πελατών της.

Κύκλοι προσκείμενοι στη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, δηλώνουν πως τα capital controls δεν έπληξαν ιδιαίτερα την εισηγμένη γιατί είναι κατά βάση εξαγωγική εταιρεία, ωστόσο επηρέασαν τη ρευστότητα ορισμένων εγχώριων πελατών της, ενώ δημιούργησαν και κάποια αναστάτωση για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η μέχρι τώρα φετινή πορεία δεν διαφέρει σημαντικά από την αντίστοιχη περυσινή (ίσως να είναι ελαφρά χαμηλότερη), ωστόσο παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιες δειλές τάσεις ανάκαμψης, που όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν στην πράξη. Βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς είναι η ύπαρξη νευρικότητας που οδηγεί σε συχνές διακυμάνσεις, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η εισηγμένη εταιρεία έκλεισε το 2015 με κύκλο εργασιών 26 εκατ. ευρώ, θετικό EBITDA 1,142 εκατ. και ζημίες προ φόρων 751 χιλ. ευρώ. Στις 31/12/2015 τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 12,8 εκατ. και ο καθαρός δανεισμός της κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v