Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κόπηκε» από ΤτΕ η διοίκηση της Attica Bank, stop στις χορηγήσεις

Δεν πέρασαν τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος οι Γ. Σαπουντζόγλου και Π. Ρουμελιώτης για τις θέσεις Προέδρου και CEO και δυο ακόμα στελέχη. Πληροφορίες ότι αποφασίστηκε και «πάγωμα» νέων δανειοδοτήσεων από την Attica Bank.

«Κόπηκε» από ΤτΕ η διοίκηση της Attica Bank, stop στις χορηγήσεις

«Κόπηκαν» από την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε πριν από λίγο, οι προτεινόμενοι: α) για την θέση του προέδρου της Attica Bank Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Παναγιώτης Ρουμελιώτης, γ) για την θέση του αντιπροέδρου Κωνσταντίνος Μακέδος (ΤΣΜΕΔΕ) αλλά και η κ. Πουσκούρη (πρόεδρος που προτείνονταν για απλό μέλος). Ταυτόχρονα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Επιτροπή αποφάσισε το «πάγωμα» νέων δανειοδοτήσεων από την Αttica Bank.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις για την κάλυψη του διοικητικού συμβουλίου είχαν γίνει από τον βασικό μέτοχο της Αttica Bank, το ΤΣΜΕΔΕ.

Η απόρριψη προήλθε καθώς με βάση τα αυστηρά κριτήρια του SSM οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις (απαιτείται μακρά θητεία στον τραπεζικό κλάδο) ενώ ο κ. Σαπουντζόγλου είχε ζήτημα με την συμμετοχή του στο διοικητικού συμβούλιο της πρώην Proton Bank καθώς η τότε διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος είχε αποκλείσει την συμμετοχή του σε τραπεζικές θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v