Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιχθ. Σελόντα: Ανοδος πωλήσεων και ζημίες στο εξάμηνο

Η απορρόφηση του ενεργητικού της Δίας αυξάνει την παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου. Στα 82,39 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα το πρώτο εξάμηνο. Γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με το περσινό εξάμηνο.

Ιχθ. Σελόντα: Ανοδος πωλήσεων και ζημίες στο εξάμηνο

Η άνοδος των πωλήσεων και η επιδείνωση του τελικού αποτελέσματος ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του ομίλου Σελόντα. Ειδικότερα:

• Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 73,4 στα 82,39 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του μεγαλύτερου όγκου πωλήσεων, καθώς η μέση τιμή πώλησης των ιχθιδίων μειώθηκε κατά 2,5% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2015.

• Το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) περιορίστηκε από τα 10,9 εκατ. στις 515 χιλ. ευρώ.

• Τα καθαρά αποτελέσματα υποχώρησαν και από κέρδη 3,46 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν σε ζημία 3,087 εκατ. ευρώ.

• Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε και τα ίδια κεφάλαια που αντιστοιχούν στους μετόχους υποχώρησαν στα 2,94 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί πως τα αποτελέσματα του φετινού πρώτου εξαμήνου δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή φέτος ο όμιλος έχει ενσωματώσει το ενεργητικό και ένα μέρος του παθητικού της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και

δεύτερον, γιατί από φέτος έχει επέλθει αλλαγή στον τρόπο προσδιορισμού της εύλογης αξίας των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση, η υλοποίηση προγράμματος αναδιοργάνωσης του ομίλου εξελίσσεται κανονικά, ενώ η απορρόφηση του ενεργητικού της Δίας αυξάνει την παραγωγική δυναμικότητα της Σελόντα και αφήνει μεγάλα περιθώρια για εκμετάλλευση συνεργειών σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v