Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η EBRD με 20% στην ομολογιακή έκδοση της House Market

Τη συμμετοχή στην έκδοση της εταιρείας του ομίλου Φουρλή εξετάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης. Σε εξέλιξη η Δημόσια Εγγραφή, με στόχο τη συγκέντρωση έως και 40 εκατ. ευρώ. Τα χαρακτηριστικά της έκδοσης.

Η EBRD με 20% στην ομολογιακή έκδοση της House Market

Ξεκίνησε χθες το πρωί η δημόσια εγγραφή για την έκδοση εταιρικών ομολογιών της μη εισηγμένης εταιρίας Housemarket (IKEA), μέλους του ομίλου Φουρλή, και ήδη φαίνεται ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικών θεσμικών επενδυτικών φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης) προτίθεται να καλύψει έως το 20% της συγκεκριμένης έκδοσης, δίνοντας έτσι «ψήφο εμπιστοσύνης» τόσο στην ίδια την εταιρία, όσο και στο νέο θεσμό των διαπραγματεύσιμων ομολογιών και της νέας εξωτραπεζικής αγοράς χρηματοδοτήσεων.

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο ποσό έκδοσης είναι 15 εκατ. ευρώ και μέγιστο τα 40 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο, θα έχει πενταετή διάρκεια με σταθερό επιτόκιο 5% ανά έτος και τριμηνιαία καταβολή τόκων. Η δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα ολοκληρώνεται την Παρασκευή στις 17:00 και προβλέπεται η εισαγωγή των Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα, πρόκειται να εκδοθούν 40.000.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες με τιμή διάθεσης 1 ευρώ έκαστη. Είναι δε σημαντικό ότι το ελάχιστο όριο εγγραφής ανά επενδυτή είναι οι χίλιες (1.000) τουλάχιστον προσφερόμενες ομολογίες, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει και μικροεπενδυτές. Το ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της δημόσιας προσφοράς, δηλαδή έως 40.000.000 ομολογίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v