Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola HBC: Πρόσκληση στους μικρομετόχους της Σουρωτής

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη διεύρυνση του μεριδίου της, το οποίο ανέρχεται ήδη στο 20%. Για ολοκληρωμένο πλάνο στήριξης της εταιρίας κάνει λόγο ο όμιλος. Ενα ευρώ ανά μετοχή προσφέρει και ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη

Coca-Cola HBC: Πρόσκληση στους μικρομετόχους της Σουρωτής

Σε διαδικασία επαφών με τους μετόχους της «Σουρωτή ΑΕ», με σκοπό την αύξηση του ποσοστού της, βρίσκεται η Coca-Cola HBC Holdings B.V. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης προς όλους τους μικρομετόχους της Σουρωτής, η Coca-Cola HBC Holdings B.V. ξεκίνησε χθες, στις 24 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω απόκτηση μετοχών από τους μικρομετόχους.

Η εταιρεία απευθύνεται προς όλους τους μετόχους της εταιρείας ανεξαιρέτως και εγγυάται το τίμημα του 1 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για όλους.

Κατά τις ίδιες πηγές, η προσέλευση των μετόχων της «Σουρωτή ΑΕ» ήταν μεγάλη και η διαδικασία εξαγοράς θα συνεχιστεί κανονικά για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέτοχοι θα μπορούν να προσέλθουν στο ξενοδοχείο Nikopolis της Θεσσαλονίκης στις 27 και 31 Οκτωβρίου, καθώς και στις 2 και 4 Νοεμβρίου (ώρες 11 π.μ. - 7 μ.μ.).

Αυτή τη στιγμή, η Coca-Cola HBC Holdings B.V., μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για τη «Σουρωτή ΑΕ» και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στο 20% και όπως επισημαίνουν στελέχη της, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο, αποσκοπεί στο να στηρίξει τη Σουρωτή, τους εργαζόμενούς της και την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής εταιρείας.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ομίλου Σαββίδη αναφέρεται:

Ο επιχειρηματικός όμιλος του Ιβάν Σαββίδη, επισημοποιεί το ενδιαφέρον του για την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» έναντι τιμήματος ενός ευρώ ανά μετοχή.

Σε συνέχεια διαρκών και έντονων εκκλήσεων της τοπικής κοινωνίας, των εργαζόμενων και των μικρομετόχων της «ΣΟΥΡΩΤΗ», ο όμιλος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της.

Κύριος στόχος της επένδυσης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της «ΣΟΥΡΩΤΗ» με απόλυτο σεβασμό στην ελληνικότητα της, στα τοπικά χαρακτηριστικά της και η συμβολή της στην ευημερία της περιοχής και των κατοίκων της.
Με σεβασμό στα 100 χρόνια της ιστορίας της, με πίστη στην αξία καθώς και στις διεθνείς αναπτυξιακές δυνατότητες των προϊόντων της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ», θα δημιουργηθούν πολλαπλές συνέργειες στο ευρύτερο φάσμα των επιχειρήσεων του ομίλου του Ιβάν Σαββίδη στις χώρες όπου αυτές δραστηριοποιούνται.

Οι μέτοχοι της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» θα έχουν την δυνατότητα να προσέρχονται από την Τρίτη 1/11 και για όλες τις εργάσιμες μέρες εώς και την Τρίτη 8/11 και ώρες 12.00-20.00 στο Makedonia Palace, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους εφόσον το επιθυμούν. Η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v