Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Η Intersport στο πλευρό απομακρυσμένων δημοτικών σχολείων

Το πρόγραμμα «Φτάνουμε στα Άκρα» της Intersport έχει στόχο να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε μαθητές απομακρυσμένων δημόσιων δημοτικών σχολείων της Ελλάδας και να τους ενημερώσει για τα οφέλη του αθλητισμού και της σωστής διατροφής.

Η Intersport στο πλευρό απομακρυσμένων δημοτικών σχολείων
Ολοκληρώθηκε για 6η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρίας Intersport του ομίλου Fourlis «Φτάνουμε στα Άκρα», στηρίζοντας δημόσια δημοτικά σχολεία σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές των Νομών Τρικάλων, Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

Η ειδική κινητή μονάδα της Intersport επισκέφτηκε 26 σχολεία των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας και παρέδωσε σε περίπου 2.000 μαθητές, αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών, τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκησή τους και τη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα.

Στόχος του προγράμματος «Φτάνουμε στα Άκρα» είναι να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε μαθητές απομακρυσμένων δημόσιων δημοτικών σχολείων της Ελλάδας και να τους ενημερώσει για τα οφέλη του αθλητισμού και της σωστής διατροφής.

Την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα τεράστια οφέλη του αθλητισμού ανέλαβαν, όπως κάθε χρόνο, διακεκριμένοι αθλητές, οι οποίοι συνόδευσαν την κινητή μονάδα της Intersport.

Ο Δημήτριος Γεωργαλής, 4ος Ολυμπιονίκης τους Ολυμπιακούς του 2000 στην Ποδηλασία, ο Δημήτριος Αβράμης, 4ος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς του 2000 στην Πάλη, ο Βαλκανιονίκης στην Ποδηλασία Στέλιος Βάσκος, ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο Kick boxing Φώτης Γεωργόπουλος, οι πρωταθλητές στο Βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Πένυ Τσινοπούλου, οι πρωταθλητές Δημήτρης Γεωργαλής στην Ποδηλασία και Σεραφείμ Λιάπης στον Στίβο, η πρωταθλήτρια Καράτε Χαρά Φλώρου και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Kick Boxing Σεμέλη Ζαρμακούπη, κατάφεραν να εμπνεύσουν και να μεταφέρουν στα παιδιά την αγάπη για την άθληση, καθώς και να μεταδώσουν τα μηνύματα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Σημειώνεται ότι από το 2011 η Intersport έχει επισκεφτεί, συνολικά, περισσότερα από 163 δημοτικά σχολεία σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Κρήτη, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Έβρο, Πελοπόννησο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Ευρυτανία, προσφέροντας χαμόγελα σε περισσότερους από 17.000 μαθητές!

Όπως αναφέρει η εταιρία, η ενέργεια «Φτάνουμε στα Άκρα» είναι μια πρωτοβουλία που υπηρετεί την αποστολή της Intersport να εμφυσήσει τις αξίες του αθλητισμού σε παιδιά και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Για τον λόγο αυτό, προτεραιότητα του προγράμματος αποτελούν οι περιοχές και τα σχολεία εκείνα, τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης λόγω της περιορισμένης πρόσβασής τους σε αθλητικές διοργανώσεις και εγκαταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v