Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρόλο Αϊ-Βασίλη ο Απ. Βακάκης της Jumbo

Την αιφνίδια αύξηση του διανεμόμενου μερίσματος για τη χρήση 2015-2016 από 0,27 ευρώ σε 0,36 ευρώ αποφάσισε κατά τη διάρκεια της τακτικής γ.σ. του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της Jumbo Απόστολος Βακάκης.

Σε ρόλο Αϊ-Βασίλη ο Απ. Βακάκης της Jumbo

Το αίτημα ενός μετόχου αρκούσε για να μεταβληθεί η μερισματική πολιτική της Jumbo, καθώς η διοίκησή της ανταποκρίθηκε σ' αυτό αυξάνοντας το μέρισμα στο 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης κι ενώ μόλις είχε εγκριθεί η διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ ανά μετοχή (αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο του 0,18 ευρώ), ένας μέτοχος έθεσε ερώτημα στη διοίκηση για τη δυνατότητα διανομής υψηλότερου μερίσματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jumbo κ. Aπ. Βακάκης μελέτησε για λίγο το θέμα, συμβουλεύθηκε τους συνεργάτες του, ήλεγξε ότι μπορεί να το υποστηρίξει νομικά και ταμειακά και πρότεινε τη διανομή 0,36 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2015-2016. Πρακτικά, η εταιρεία θα διανείμει συνολικά 48,981 εκατ. ευρώ από 36,736 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει.

Το γενναιόδωρο μέρισμα σχολιάστηκε και ως προς τον υψηλότερο φόρο που θα πάει στα κρατικά ταμεία, δίνοντας αφορμή στον κ. Βακάκη να αναφέρει ότι «για να ανακάμψει το πτωχευμένο κράτος πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε. Να πάψουμε να κατανέμουμε και να πληρώνουμε όλοι».

Ως προς τις επιδόσεις του ομίλου, ο κ. Βακάκης εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος συγκριτικά με λίγες μέρες πριν, όπου οι εκτιμήσεις του σε παρουσίαση στην ΕΘΕ έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τάση παγίωσης της πτωτικής πορείας της αγοράς που άρχισε στις 15 Σεπτεμβρίου φαίνεται να αλλάζει. «Τις 4 τελευταίες ημέρες παρατηρείται άνοδος. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η αλλαγή τάσης», σημείωσε ο κ. Βακάκης, σπεύδοντας να σημειώσει ότι ο όμιλος διανύει τώρα το πλέον κρίσιμο τρίμηνο της χρήσης.

Ανάφερε ενδεικτικά πως τον Οκτώβριο οι πωλήσεις ανά κατάστημα εμφάνιζαν πτώση 2,5% αλλά πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει. Επίσης στο τετράμηνο οι πωλήσεις κινούνται πάνω από τις ετήσιες προβλέψεις (4-7%), με Ελλάδα και Κύπρο να κυμαίνονται γύρω στο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v