Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΞΥΛΚ: ΑΜΚ με εισφορά σε είδος μετοχών θυγατρικής

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με εισφορά σε είδος των μετοχών της θυγατρικής Δημητρόπουλος-Πολυχρονόπουλος ΑΕΒΕ, αποφάσισε σήμερα μεταξύ άλλων η επαναληπτική γ.σ. των προνομιούχων μετόχων της Ξυλεμπορίας.

ΞΥΛΚ: ΑΜΚ με εισφορά σε είδος μετοχών θυγατρικής
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με εισφορά σε είδος των μετοχών της θυγατρικής Δημητρόπουλος-Πολυχρονόπουλος ΑΕΒΕ, αποφάσισε σήμερα μεταξύ άλλων η επαναληπτική γ.σ. των προνομιούχων μετόχων της Ξυλεμπορίας με απαρτία 51,23%.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 326.040 ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά με εισφορά σε είδος των 49.400 κοινών ονομαστικών μετοχών εκδόσεως της ”ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.” χωρίς, ή άλλως με κατάργηση, του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων με την έκδοση 741.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας, ονομαστικής αξίας 0,44 ευρώ εκάστης.

Επίσης, αποφασίστηκε η λήψη εκ νέου απόφασης για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό 22.572 ευρώ με την ακύρωση 35.640 κοινών και 15.660 προνομιούχων μετοχών που είχαν αποκτηθεί από την εταιρία με σκοπό την στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής λόγω παρέλευσης της προβλεπόμενης από το νόμο τριετίας.

Επίσης, αποφασίστηκε η εκποίηση συνολικά 594 κοινών ονομαστικών μετοχών και 282 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, οι οποίες βρίσκονται στον μεταβατικό λογαριασμό της εταιρίας και έχουν προκύψει από κλασματικά υπόλοιπα εταιρικών πράξεων.

Οπως τονίστηκε στην γ.σ. με την ολοκλήρωση των Γενικών Συνελεύσεων των Κοινών και Προνομιούχων μετοχών, ανοίγει ο δρόμος για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας, με εισφορά σε είδος των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας Δημητρόπουλος-Πολυχρονόπουλος ΑΕΒΕ.

Ετσι θα πραγματοποιηθεί η κατά 100% εξαγορά της Δημητρόπουλος-Πολυχρονόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία παρκέττων, στην επεξεργασία και εμπόριο ξυλείας.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το Δ.Σ. προτίθεται να προχωρήσει στη διαδικασία απορρόφησης της εταιρίας.

Η εταιρία Δημητρόπουλος-Πολυχρονόπουλος είναι βασική για τη Ξυλεμπορία ΑΤΕΝΕ, γιατί ουσιαστικά συνεισφέρει το 40% περίπου των κερδών του Ομίλου και η απορόφησή της θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και σημαντική μείωση κόστους.

Ταυτόχρονα η συγχώνευση αυτή, λόγω του ότι οι εγκαταστάσεις των δύο εταιριών είναι δίπλα η μία στην άλλη, στην περιοχή της Ελευσίνας, πολύ κοντά στην Αττική Οδό, θα βοηθήσει τα σχέδια του Ομίλου για επέκταση στη δραστηριότητα των logistics, αξιοποιώντας μέρος της ακίνητης περιουσίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτει.

Ετσι αρχίζουν και υλοποιούνται τα σχέδια εκλογίκευσης της λειτουργίας των εταιριών του Ομίλου, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομιλος παρουσίασε στο εννιάμηνο μεγάλη αύξηση κερδοφορίας, με κέρδη μετά από φόρους 752.000 ευρώ, σε σχέση με 333.000 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006 (αύξηση 125%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v