Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει για τη Nexans Ελλάς η αγορά της Γερμανίας

Ο ελληνικός όμιλος προχωρά σε δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής καλωδίων μέσης τάσης στο εργοστάσιο της Λαμίας, με στόχο να εισέλθει στην αγορά της Γερμανίας. Τι είπε η διοίκηση στη Γενική Συνέλευση.

Ανοίγει για τη Nexans Ελλάς η αγορά της Γερμανίας
Τη δυνατότητα να πουλήσει καλώδια μέσης τάσης στη Γερμανία αλλά και σε άλλες αγορές από την αρχή του 2018 θα έχει ο όμιλος της Nexans Ελλάς, μετά από επένδυση που θα ξεκινήσει σύντομα να υλοποιείται στο εργοστάσιο της Λαμίας.

Ειδικότερα, στη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση έθεσε δύο συμβάσεις μεταξύ της εισηγμένης και του μητρικού της ομίλου, οι οποίες αφορούν:

-Προμήθεια ράβδων χαλκού από τη Nexans France για το 2017.

-Αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού από τον όμιλο Nexans προκειμένου να υλοποιηθεί παραγωγική επένδυση στο εργοστάσιο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εισηγμένης, κ. Στέφανο Ηλιάδη, η Nexans Ελλάς πήρε φέτος την πιστοποίηση για δυνατότητα πώλησης στη γερμανική αγορά, το μέγεθος της οποίας κυμαίνεται γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.

Ετσι, μετά την απόφαση της Nexans Germany να επικεντρωθεί στα καλώδια υψηλής τάσης, η Nexans Ελλάς θα προχωρήσει σε επένδυση προκειμένου να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα και να καλύπτει την αντίστοιχη γερμανική ζήτηση.

Πρόκειται για δημιουργία τρίτης γραμμής παραγωγής καλωδίων μέσης τάσης, με μηχανήματα που θα αγοραστούν -σε προνομιακές τιμές, όπως λέει η διοίκηση- από εταιρίες του ομίλου.

Η αξία της συνολικής επένδυσης προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πωλήσεις από το 2018.

Πέραν αυτού, η πρόσθετη αυτή παραγωγική δυναμικότητα θα μπορεί να διατεθεί και σε άλλες ξένες αγορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v