Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dionic: Το νέο ΜΟΔ και οι συζητήσεις με τράπεζες

Τι σηματοδοτεί στην πράξη η επικείμενη έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με τη συμμετοχή των τραπεζών. Σημείο-κλειδί η αναχρηματοδότηση από τη Eurobank. Σύντομα αναμένονται μετοχικές ανακατατάξεις.

Dionic: Το νέο ΜΟΔ και οι συζητήσεις με τράπεζες

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 12 εκατ. ευρώ θα θέσει προς ψήφιση η Dionic στις 15 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της (το πιθανότερο είναι πως θα απαιτηθεί τουλάχιστον άλλη μία γενική συνέλευση, λόγω έλλειψης της ελάχιστης εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας).

Με βάση μάλιστα την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, οι παλαιοί μέτοχοι της εταιρείας θα παραιτηθούν του δικαιώματος προτίμησης στο ΜΟΔ, με αποτέλεσμα αυτό να καλυφθεί από τις πιστώτριες τράπεζες.

Στην ουσία πάντως, η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι τίποτε παραπάνω από την ανανέωση ενός ήδη υπάρχοντος μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (12,19 εκατ. στις 30/6/2016), το οποίο επίσης κατείχαν οι πιστώτριες τράπεζες. Αντίθετα, μεγαλύτερη σημασία θα έχουν οι όροι του νέου αυτού ΜΟΔ (επιτόκιο, διάρκεια, αν θα υπάρχει κουπόνι ή όχι).

Επίσης, σήμεραη εταιρία ανακοίνωσε ότι στις 23/12/2016 μετατράπηκαν σε μετοχές οι 89 ομολογίες του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 1,335 εκατ. ευρώ που εκδόθηκε το φθινόπωρο.

Η άντληση του 1,335 εκατ. έδωσε κάποιες ανάσες ρευστότητας στην Dionic, ωστόσο η «μητέρα των μαχών» στο μέτωπο της ρευστότητας θα κριθεί από το κατά πόσο θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους το δάνειο που έχει λάβει από τη Eurobank (οι υπόλοιπες τράπεζες το έχουν πράξει). Η σχετική απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Πάντως, η Dionic -υλοποιώντας πρόγραμμα αναδιοργάνωσης- κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 εμφάνισε μεγάλη άνοδο του κύκλου εργασιών της (από τα 21,2 στα 28,5 εκατ. ευρώ), θετικό EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αλλά και θετικό EBIT (κέρδη προ φόρων και τόκων) ύψους 678 χιλιάδων ευρώ.

Οι ζημίες προ φόρων (-2,07 εκατ.) προέρχονταν αποκλειστικά από την επιβάρυνση των χρεωστικών τόκων (-2,67 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v