Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχ. Τσαμάζ: Μέχρι τα μέσα 2018 οι επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων του ΟΤΕ στα δίκτυα νέας γενιάς υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου. Στόχος η κάλυψη του 80% της χώρας. Τι είπε η διοίκηση για Ρουμανία.

Μιχ. Τσαμάζ: Μέχρι τα μέσα 2018 οι επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς

Μέσα στα επόμενα πέντε τρίμηνα θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο τμήμα των επενδύσεων του ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς με στόχο να διπλασιαστούν οι καμπίνες VDSL από τις περίπου 6.500 στις 12.500 υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα. Όπως είπε ο κ. Τσαμάζ, στόχος είναι η κάλυψη του 80% της χώρας μέχρι τα μέσα του 2018 με υποδομές δικτύων που θα παρέχουν αρχικά ταχύτητες σύνδεσης στο δίκτυο 100 Mbps (με βάση την τεχνολογία vectoring) και σταδιακά άνω των 200 Mbps (με την τεχνολογία supervectoring).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ υποστήριξε πως ο όμιλος θα προχωρήσει και σε εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών μέχρι το κτίριο, αρχικά για εταιρικούς πελάτες και αργότερα, «ανάλογα με τη ζήτηση» όπως εξήγησε, και σε συγκεκριμένες περιοχές με νοικοκυριά. Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Μπάμπης Μαζαράκης εξήγησε πως το επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς, συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, θα υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο τμήμα μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Οι αναλυτές στάθηκαν ιδιαίτερα στην απόδοση των συγκεκριμένων μεγάλων επενδύσεων, με τη διοίκηση του ΟΤΕ να εξηγεί πως τα νοικοκυριά, όπως δείχνουν και τα στοιχεία για τη συνεχή αύξηση των συνδρομητών VDSL, εξακολουθούν να ζητούν ταχύτερες συνδέσεις. Ο οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ εξήγησε πως με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία η απόδοση των επενδύσεων θα κινηθεί μεταξύ 15% - 16% ετησίως.

Για τις θυγατρικές στη Ρουμανία, για τις οποίες πρόσφατα κυκλοφόρησαν νέα σενάρια πώλησης, ο κ. Μαζαράκης υποστήριξε πως η διοίκηση του ΟΤΕ επικεντρώνεται στην ενίσχυση των λειτουργικών τους αποτελεσμάτων. Θεωρεί, μάλιστα, πως από φέτος θα αρχίσουν να αποδίδουν οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε υποδομές τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v