Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Ε. Δημητρίου: Αύξηση τζίρου άνω του 20% το 2016

Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Γιώργος Δημητρίου, στο περιθώριο της αναβληθείσας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Γ.Ε. Δημητρίου: Αύξηση τζίρου άνω του 20% το 2016

Αναβλήθηκε για την 28η Μαρτίου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Γ.Ε. Δημητρίου, βασικό θέμα της οποίας ήταν η έγκριση της απόσχισης του κλάδου εμπορίας και τεχνικής υποστήριξης και η εισφορά του στη νεοϊδρυθείσα -από την εισηγμένη- εταιρεία με την επωνυμία Delta Domestic Appliances.

Αιτία της αναβολής της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής (17/3) ήταν η έλλειψη της αυξημένης απαρτίας του 66,67%, που σύμφωνα με νομικούς κύκλους απαιτείται για μια τέτοια απόφαση (η πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση απαιτεί απαρτία 50%).

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ο Γιώργος Δημητρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φερώνυμης εισηγμένης που δραστηριοποιείται στη χονδρική αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανέφερε πως η ΓΕΔ αύξησε το ύψος των πωλήσεών της παραπάνω από 20% το 2016, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τις λειτουργικές της επιδόσεις (EBITDA, αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων). Μάλιστα συμπλήρωσε πως περαιτέρω ανοδικές προοπτικές διαγράφονται και για τη φετινή οικονομική χρήση.

Σε ερώτηση του Euro2day.gr για το ζήτημα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων και τις σχέσεις του ομίλου με τις τράπεζες, ο κ. Γιώργος Δημητρίου απάντησε ότι οι σχέσεις με τις πιστώτριες τράπεζες είναι πολύ καλές και διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

H Γ.Ε. Δημητρίου κατέχει υψηλά μερίδια στη χονδρική αγορά ηλεκτρικών συσκευών, δραστηριοποιούμενη στα είδη κλιματισμού και θέρμανσης, στις λευκές ηλεκτρικές συσκευές, στις οικιακές συσκευές και στους αφυγραντήρες-καθαριστές αέρα. Γνωστά εμπορικά της σήματα είναι τα Toyotomi, Daikin, Hisene, Kerosun, Singer, ΙΖΟΛΑ και Sharp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v