Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθανασίου (Lamda): Τα 61 εκατ. της Värde είναι μόνο η αρχή

Σε βάθος διετίας οι επενδύσεις της νεοϊδρυθείσας Lamda Malls μπορεί ακόμη και να τριπλασιαστούν, με τη θυγατρική εταιρία να εισάγεται και στο Χρηματιστήριο, σημείωσε ο CEO της εισηγμένης.

Αθανασίου (Lamda): Τα 61 εκατ. της Värde είναι μόνο η αρχή

Συμφωνία-σταθμό όχι μόνο για τη Lamda Development αλλά και τη γενικότερη ελληνική αγορά ακινήτων και ειδικότερα για τον τομέα των εμπορικών κέντρων αποτελεί αυτή που συνήφθη μεταξύ της Lamda Development και της Värde Partners, σύμφωνα με δηλώσεις συντελεστών της. Η νεοϊδρυθείσα LAMDA malls αποτελεί κυρίαρχο σχήμα στον τομέα των εμπορικών ακινήτων και πόλο έλξης ξένων επενδυτών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου, η σχετική συμφωνία δεν αφορά μόνον την ισχυροποίηση των ήδη υπάρχοντων εμπορικών κέντρων της Lamda, αλλά και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων στη χώρα μας. Και τούτο όχι αποκλειστικά μέσω εξαγορών υπάρχοντων εμπορικών κέντρων με ισχυρό brand name, αλλά και με την ανάπτυξη νέων εμπορικών κέντρων.

Τα 61 εκατ. ευρώ που επενδύει η Värde στη νέα εταιρία είναι μόνον η αρχή -με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσέλκυσης ξένων επενδυτών κ.λπ.- αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου και εκτιμά ότι σε βάθος διετίας οι επενδύσεις της νεοϊδρυθείσας Lamda Malls μπορεί ακόμη και να τριπλασιαστούν ενώ σε βάθος πενταετίας να πενταπλασιαστούν, με τη θυγατρική εταιρία να εισάγεται και στο Χρηματιστήριο.

Η νέα εταιρία, όπως αναφέρει ο κ. Αθανασίου, θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού, με τις συνολικές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα του retail real estate να εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς έγινε σε μια χρονική περίοδο που δεν έχουν απομακρυνθεί οι αβεβαιότητες σχετικά με την ελληνική οικονομία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για τη Lamda Development όσο και γενικότερα για την πορεία της οικονομίας και δίνει ένα αισιόδοξο «σήμα» στους διεθνείς επενδυτές γενικότερα.

Η Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων και έχει επενδύσει περισσότερα από 45 δισ. ευρώ, σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και στοιχεία ενεργητικού, που περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, μεταφορές και υποδομές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v