Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Grissin: Εγκριση πτώχευσης με «όχι» από Intracom

Στόχος να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης, δηλώνουν κύκλοι της διοίκησης. Υποστηρίζουν ότι δεν επιχειρείται εκβιασμός των τραπεζών. Η εικόνα σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Alpha Grissin: Εγκριση πτώχευσης με «όχι» από Intracom

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Grissin ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για την κήρυξη της εισηγμένης σε κατάσταση πτώχευσης, με μειοψηφούντα μέτοχο τον όμιλο Intracom (η Intrakat κατέχει το 11,14% των μετοχών).

Η ουσία είναι ότι τις προσεχείς ημέρες θα εκδικαστεί η υπόθεση της πτώχευσης, με την έκδοση της απόφασης να αναμένεται μετά από αρκετούς μήνες.

«Στόχος μας παραμένει η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας» δηλώνουν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην Alpha Grissin, συμπληρώνοντας: «Η κίνηση που επιλέξαμε δεν είχε ως σκοπό να εκβιάσει τις τράπεζες, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της εταιρείας, των μετόχων, των προμηθευτών και όλων των πιστωτών της. Η εταιρεία δεν είχε λάβει δανεισμό από το 2009 και μετά, ενώ ενδιάμεσα προχώρησε και σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τον κώδικα δεοντολογίας και υποβάλαμε στις πιστώτριες τράπεζες συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων σε συνεργασία με την Deloitte. Οι προτάσεις μας αυτές δεν απαντήθηκαν ποτέ. Το περιεχόμενο των προτάσεών μας δεν περιελάμβανε κανένα κούρεμα, αλλά προέβλεπε το σπάσιμο του δανεισμού σε δύο μέρη: Ένα που θα εξυπηρετείτο κανονικά από την πρώτη μέρα και ένα δεύτερο που θα πάγωνε και θα αποπληρωνόταν σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, θα δίναμε και πρόσθετες εγγυήσεις ακίνητα που διαθέτει ο όμιλος στο εξωτερικό. Είναι κρίμα πάντως γιατί η εταιρεία έκλεισε πέρυσι με αύξηση 18% στα έσοδά της, ενώ αύξησε κατά πολύ τα λειτουργικά της κέρδη (σε επίπεδο εισηγμένης, που άλλωστε είναι και αυτή που έχει συνάψει τον δανεισμό)».

Στην ερώτηση για το ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στην Alpha Grissin, η απάντηση ήταν ότι «παρά τις δυσκολίες στην οικονομία, στο πρώτο τρίμηνο βρισκόμαστε στα ίδια ή και σε λίγο καλύτερα επίπεδα από πέρυσι. Η εταιρεία σήμερα δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα ανοίγματά μας προς τους προμηθευτές είναι περιορισμένα και ελπίζουμε πως θα τακτοποιηθούν. Αναμφίβολα, οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν επηρεάσει αρνητικά, ωστόσο στο μεσοδιάστημα μέχρι το αποτέλεσμα της εκδίκασης, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί, όσο τουλάχιστον το επιτρέπουν οι αντοχές της».

Στο δεύτερο θέμα της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης (έγκριση της αντικατάστασης παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ.), η πλευρά της Intracom απείχε.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v