Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 4,8% της Τράπεζας Κύπρου πώλησε η Λαϊκή

Η Λαϊκή προχώρησε σε πώληση 21.467.720 μετοχών που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου στην τιμή των €3,05 ανά μετοχή, λαμβάνοντας συνολικά €65,5 εκατ.

Το 4,8% της Τράπεζας Κύπρου πώλησε η Λαϊκή

Σε τιμή κατώτερη από την τιμή διαπραγμάτευσης στο κυπριακό χρηματιστήριο πώλησε σήμερα η Λαϊκή Τράπεζα τη μισή συμμετοχή της στην Τρ. Κύπρου.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της, Κλεόβουλο Αλεξάνδρου, η Λαϊκή προχώρησε σε πώληση 21.467.720 μετοχών που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου Συμμετοχών (Bank of Cyprus Holdings) στην τιμή των €3,05 ανά μετοχή, λαμβάνοντας συνολικά €65,5 εκατ.

Οι μετοχές είναι περίπου οι μισές από όσες κατέχει από τον Μάρτιο του 2013.

Οπως επισημαίνει το Stockwatch, σήμερα η BOCH διαπραγματεύεται στο ΧΑΚ στα €3,16 με μικρή πτώση. Από τον Απρίλιο, η τιμή της μετοχής, που είχε πέσει στα €2,77, παρουσιάζει σημαντική άνοδο. Πρόκειται για την πιο σημαντική πώληση περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής από το 2013.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της τράπεζας Κλεόβουλο Αλεξάνδρου, οι αγοραστές θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένο προφίλ αγοραστών που έψαχναν.

Μετά τη συναλλαγή, η Λαϊκή Τράπεζα διατηρεί ποσοστό συμμετοχής περίπου 4,8% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου.

Σε σχέση με την εναπομένουσα συμμετοχή της στην Τράπεζα Κύπρου, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Λαϊκή Τράπεζα έχει δεσμευτεί πως χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του υποκαταστήματος της Deutsche Bank AG στο Λονδίνο και της HSBC Bank plc και με ορισμένες συνήθεις εξαιρέσεις, δεν θα διαθέσει κανένα περαιτέρω μερίδιο από τις κοινές μετοχές που θα διατηρεί στην Τράπεζα Κύπρου για περίοδο 180 ημερών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η συμμετοχή στην Τρ. Κύπρου είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που έμεινε στη Λαϊκή Τράπεζα, που βρίσκεται υπό εξυγίανση την τελευταία τετραετία.

Σε συνεννόηση με την αρχή εξυγίανσης, η Λαϊκή προσπαθεί να διαθέσει επίσης τις θυγατρικές της σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το 2014, τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής είχαν αποτιμηθεί σε €750 εκατ. ενώ σήμερα η αξία τους βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά, λόγω της μεγάλης πτώσης στην αποτιμημένη αξία των μετοχών της Τρ. Κύπρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v