Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: «Εξετάζουμε έξοδο από το ΧΑ»

Τι δήλωσε κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας. Η ανοδική φετινή πορεία, οι επενδύσεις, το μέρισμα του 0,30 ευρώ και το ενδεχόμενο εξόδου από το ΧΑ.

ΓΕΚΕ: «Εξετάζουμε έξοδο από το ΧΑ»

Το ενδεχόμενο εξόδου της εταιρείας από το Χρηματιστήριο της Αθήνας εξετάζει η ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

«Εξετάζεται πάντα αυτό το ενδεχόμενο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποφασιστεί», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση μετόχου.

Οι φόβοι περί εξόδου από το ΧΑ φούντωσαν κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς το ποσοστό των βασικών μετόχων σκαρφάλωσε από το 80% στο 93% περίπου και μάλιστα μέσα από συναλλαγή που έγινε με άλλους μετόχους (κανείς άλλος δεν ήταν δηλωμένος με πάνω από 5%) και μάλιστα… άνευ τιμήματος.

Σε σχετική ερώτηση για το πώς μέτοχοι έδωσαν δωρεάν πάνω από το 10% μιας υγιούς και κερδοφόρου επιχείρησης όπως η ΓΕΚΕ, η διοίκηση απάντησε πως «πρόκειται για συναλλαγές μετόχων που δεν γνωρίζουμε»…

Επίσης, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 2,525 εκατ. ευρώ (μεγαλύτερο από το ύψος των κερδών του 2016), ή 0,30 ευρώ ανά μετοχή, που θα διανεμηθεί στις 13 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην πορεία του ξενοδοχείου, ο κύκλος εργασιών του πρώτου πενταμήνου παρουσιάζεται αυξημένος κατά 11% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό και κατά 1,2% μεγαλύτερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η διοίκηση της εισηγμένης εξέφρασε την αισιοδοξία της για καλύτερα φετινά αποτελέσματα, σε σύγκριση τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς η ζήτηση και η μέση τιμή ανά δωμάτιο είναι υψηλότερη φέτος στην αγορά της Αττικής.

Το ξενοδοχείο President έχει ξεκινήσει την υλοποίηση επιδοτούμενου (κατά 20%) επενδυτικού προγράμματος ανακαίνισης του ξενοδοχείου, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019. Μέχρι σήμερα έχει ήδη εκτελεστεί πάνω από το 50% της επένδυσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v