Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inform Λύκος: Υποσχόμενες οι νέες επενδύσεις

Τι δήλωσε η διοίκηση της Inform Λύκος για τις επενδύσεις που ολοκλήρωσε και τα αποτελέσματα που προσδοκά από αυτές. Στο 0,07 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα που θα διανεμηθεί στους μετόχους.

Inform Λύκος: Υποσχόμενες οι νέες επενδύσεις

Την αισιοδοξία του ότι οι πρόσφατες επενδύσεις της Inform Λύκος θα επηρεάσουν θετικά τα αποτελέσματα της εταιρείας -κυρίως από το 2018 και μετά- εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευση των μετόχων.

Ειδικότερα, πέρυσι υλοποιήθηκαν σημαντικές επενδύσεις (π.χ. αντικατάσταση γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ), με στόχο την προώθηση νέων προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, αλλά και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας σε ένα περιβάλλον σταδιακής μετάβασης από τους έγχαρτους στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

Έτσι η εισηγμένη εταιρεία προχώρησε στο λανσάρισμα νέων προϊόντων στον χώρο του digital printing, από τα οποία προσδοκά να διευρύνει το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά. «Παρουσιάσαμε τα νέα μας προϊόντα και μέχρι σήμερα έχουμε κλείσει συμφωνίες με καινούριους πελάτες. Οι συνεργασίες αυτές θα αρχίσουν να τρέχουν μέσα στο 2017, αλλά θα επηρεάσουν σε δωδεκάμηνη βάση τα οικονομικά μας αποτελέσματα από την επόμενη χρονιά και μετά» υποστήριξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Επιπλέον, κινητικότητα από πλευράς της Ιnform Λύκος υπάρχει και στον τομέα των ηλεκτρονικών λογαριασμών (e-billing statements). «Αυτή την περίοδο δουλεύουμε σε πιλοτικά έργα με πελάτες μας και αν το εγχείρημά μας εξελιχθεί θετικά, τότε θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, η διοίκηση της Ιnform Λύκος απέφυγε να προχωρήσει σε προβλέψεις. «Δεν μιλάμε για προβλέψεις αλλά μόνο για εσωτερικούς στόχους. Θα επιδιώξουμε φέτος μια αντίστοιχη επίδοση με αυτή του 2016 για την Ελλάδα και σε μια αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών μας στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας».

Επιπλέον, η Ιnform Λύκος έχει προγραμματίσει για φέτος περιορισμένες επενδύσεις (γύρω στις 600-700 χιλιάδες ευρώ), ωστόσο εξετάζονται και νέα σχέδια, για τα οποία όμως δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα οριστικές αποφάσεις.

Η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ψήφισε επίσης τη διανομή μερίσματος ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v