Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με διψήφιο growth «τρέχει» η Entersoft

Η εταιρεία που αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 50% την τελευταία τριετία, σημειώνει φέτος διψήφιο ποσοστό αύξησης στον κύκλο εργασιών της. Παράλληλα εισέρχεται στην αγορά του warehouse management.

Με διψήφιο growth «τρέχει» η Entersoft

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά του warehouse management ανακοίνωσε χθες η εταιρεία παραγωγής λογισμικού Entersoft.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Αντώνη Κοτζαμανίδη, το νέο αυτό προϊόν αφορά τη διαχείριση αποθηκών και γενικότερα τα logistics μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων πάρα πολλών κλάδων (μεταξύ των οποίων μεταποίηση, χονδρικό και λιανικό εμπόριο).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Entersoft, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί στην πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα σε γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους με χαρακτηριστική επιτυχία, με αποτέλεσμα να μπορεί ήδη να «τρέξει» σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα γύρω στα τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η «τυποποίησή» του, προκειμένου να μπορεί να απευθυνθεί και σε μικρότερου μεγέθους εταιρείες.

Ο κ. Κοτζαμανίδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του συγκεκριμένου προϊόντος, η αγορά του οποίου είναι πολύ μεγάλη και ενδιαφέρουσα.

Παράλληλα, ο CEO της Entersoft αναφέρθηκε στους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης που σημείωσε η εισηγμένη το 2016, εξέλιξη που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος. «Κερδίζουμε μερίδια στην εγχώρια αγορά και παράλληλα καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια να ανεβάσουμε τις εκτός Ελλάδας πωλήσεις μας στο 15% των συνολικών. Έχουμε πελάτες σε περισσότερες από 15 χώρες, κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν μειώσαμε μισθούς και μέσα στην τελευταία τριετία ανεβάσαμε τον αριθμό των εργαζομένων μας περίπου κατά 50%. Θέλουμε προφανώς να αυξήσουμε τις εργασίες μας στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε θέσει ως στόχο ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί των συνολικών μας εσόδων, γιατί παράλληλα με τις εξαγωγές, ανεβαίνουν και οι εγχώριες δραστηριότητές μας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζαμανίδης εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της εγχώριας ζήτησης στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού (π.χ. ERP, CRM), σημειώνοντας πως «παρά το κλίμα αβεβαιότητας που βιώνουμε κατά τα τελευταία χρόνια, στον χώρο των επιχειρήσεων έχει λίγο-πολύ ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, με αποτέλεσμα οι υγιείς εταιρείες που έχουν απομείνει να έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια να εξετάζουν το πώς θα αναπτυχθούν. Για παράδειγμα, παρατηρούμε κινητικότητα στη μεταποίηση και γενικότερα τη βιομηχανία».

Κατά την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ Entersoft, που διαθέτει αρνητικό καθαρό δανεισμό, ψήφισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,13 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v