Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόχευση της MLS στο εξωτερικό

Τι δηλώνουν για την επέκταση στο εξωτερικό κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη. Εκτιμήσεις για αυξημένες φετινές πωλήσεις με «αιχμή του δόρατος» τα προϊόντα «Easy». Τον Σεπτέμβριο θα καταβληθεί η επιστροφή κεφαλαίου.

Στόχευση της MLS στο εξωτερικό

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της MLS επιβεβαιώνουν μεν τις επαφές της εισηγμένης για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, ωστόσο τονίζουν  πως «πολιτική της εταιρείας είναι πρώτα να υλοποιεί και μετά να ανακοινώνει».  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, έχουν ξεκινήσει επαφές της εισηγμένης για δραστηριοποίησή της σε χώρα του εξωτερικού, ενώ παράλληλα προχωρά και η στελέχωση του ομίλου με έμπειρα πρόσωπα σε όλα τα τμήματα, με έμφαση ωστόσο στη δημιουργία ομάδας που θα επιδιώξει να «τρέξει» την εκτός Ελλάδας ανάπτυξη της ΜLS.

Σε ότι αφορά την οικονομική πορεία της εισηγμένης, η διοίκηση της εταιρείας παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη, αναμένοντας αύξηση του κύκλου εργασιών της μέσα στο 2017, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς.

«Αιχμή του δόρατος» για τη φετινή αύξηση του κύκλου εργασιών είναι οι κυκλοφορίες των νέων προϊόντων της ΜLS και ειδικότερα του κινητού τηλεφώνου «Easy», μέσω του οποίου η εισηγμένη εταιρεία καταφέρνει να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της.

Στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που διεξήχθη την Παρασκευή (30/6/2016) αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- και η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους ύψους 0,06 ευρώ ανά τίτλο (εκτιμάται ότι το ποσό θα διανεμηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο).

To 2016 η ΜLS σημείωσε κύκλο εργασιών 25,38 εκατ. ευρώ (21,4 εκατ. το 2015), κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 6,27 εκατ. (5,02 εκατ. το 2015) και καθαρά κέρδη μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας 2,22 εκατ. (2,02 εκατ. ευρώ).

Τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 23,88 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δανεισμός (συμπεριλαμβανομένων και των εταιρικών ομολόγων) στα 10,6 εκατ. ευρώ, την ώρα ωστόσο που η εταιρεία διέθετε μετρητά ύψους 9,26 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v