Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε το ΜΟΔ της ΜΙG

Από τη συγκεκριμένη έκδοση καθώς και με άλλη συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού με τη θυγατρική Vivartia, θα εξοικονομηθούν τόκοι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια.

Εγκρίθηκε το ΜΟΔ της ΜΙG

Η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG ενέκρινε (με ποσοστό 72,92% των παρόντων) την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου, ύψους 460 εκατ. ευρώ και διάρκειας τεσσάρων ετών.

Η δυνατότητα μετατροπής θα ξεκινά μετά τον 12ο μήνα του δανείου και θα γίνει στην τρέχουσα τιμή της προηγούμενης ημέρας, με την προϋπόθεση ότι αυτή θα είναι ανώτερη του 0,30 ευρώ ανά μετοχή (θα υπάρχει η δυνατότητα reverse split σε περίπτωση που η τιμή αυτή δεν επιτευχθεί).

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, από τη συγκεκριμένη έκδοση καθώς και με άλλη συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού με τη θυγατρική Vivartia θα εξοικονομηθούν τόκοι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των αποτελεσμάτων του ομίλου.

Επιπλέον, η αναδιάρθρωση θα επιμηκύνει τις λήξεις υφιστάμενων υποχρεώσεων και θα συμβάλει στην επιτυχία των στρατηγικών στόχων του ομίλου.

Το ΜΟΔ θα γίνει με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Η τράπεζα Πειραιώς έχει εκφράσει κατ' αρχήν ενδιαφέρον για να καλύψει συνολικά την έκδοση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v