Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: «Μπήκαν οι βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη»

Τι είπε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων και εν μέσω της διαδικασίας πώλησης της εταιρείας. Γιατί θα βοηθήσει τον κλάδο η προσέλκυση νέων επενδυτών.

Σελόντα: «Μπήκαν οι βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη»

«Το 2016 έγιναν σημαντικά επιτεύγματα στον όμιλο, αλλά βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μιας περιόδου βιώσιμης ανάπτυξης. Οι βάσεις έχουν ήδη μπει».

Αυτά δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων των Ιχθυοτροφείων Σελόντα ο πρόεδρος της εισηγμένης Αθανάσιος Σκορδάς, εστιάζοντας -μεταξύ άλλων- στα εξής:

• Στην ολοκλήρωση της εξυγίανσης της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, τμήμα της οποίας απορροφήθηκε από τη Σελόντα.

• Στη νέα εμπορική πολιτική εξωστρέφειας (το 2016 ενισχύθηκαν τα μερίδια της εισηγμένης σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται), που δίνει έμφαση σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

• Στην ενίσχυση της παραγωγικότητας-ανταγωνιστικότητας, μέσα από ένα επενδυτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πέρυσι (άνω των 6 εκατ. πέρυσι, μεγαλύτερο φέτος).

• Στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον κλάδο που δεν έχει προχωρήσει και που θα μπορούσε να συμβάλει θετικά για την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία το έχει ανάγκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αναφορές του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Μιχάλη Παναγή, ο οποίος -μεταξύ άλλων- επισήμανε:

α) Τη βελτίωση των μεγεθών του 2016 σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις (+22% σε ποσότητες και +16% σε αξία λόγω της πτώσης των τιμών) και την παραγωγικότητα (μείωση κόστους παραγωγής κατά 6%-8%) και

β) Το νέο παραγωγικό μοντέλο που δημιουργείται.

Τέλος, σχολιάζοντας ο κ. Παναγής τη διαδικασία πώλησης της εταιρείας, ανέφερε ότι ο μέχρι τώρα ρόλος των πιστωτριών τραπεζών υπήρξε καταλυτικός για τη διάσωση του κλάδου, ωστόσο ήταν γνωστό ότι οι τράπεζες θα ρευστοποιούσαν τις θέσεις τους, όποια χρονική στιγμή θεωρούσαν κατάλληλη.

Αποτελεί θετικό γεγονός ότι μέχρι τουλάχιστον αυτή τη φάση έχει υπάρξει πολύ σημαντικό ενδιαφέρον για τους δύο μεγάλους ομίλους του κλάδου και είναι ευχής έργον να διατηρηθεί το έντονο ενδιαφέρον και στις επόμενες φάσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μέτοχοι.

Σε ό,τι αφορά στον κλάδο, ο κ. Παναγής σημείωσε πως η διαδικασία προσέλκυσης νέων μετόχων θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς χρειάζονται κεφάλαια για σημαντικές επενδύσεις που θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα στον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v