Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιλυδα: Μελετά… «Plan B» μετά το λουκέτο του πρακτορείου «Ευρώπη»

Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της γνωστής εταιρείας πληροφορικής Βασίλης Ανυφαντάκης. Το προσύμφωνο για αγορά ακινήτου, το «Plan B» μετά το λουκέτο του πρακτορείου «Ευρώπη» και η αναμενόμενη δικαστική απόφαση.

Ιλυδα: Μελετά… «Plan B» μετά το λουκέτο του πρακτορείου «Ευρώπη»

H πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της Ίλυδας (27/10) ενέκρινε το προσύμφωνο αγοράς ακινήτου από την εταιρεία, το οποίο ανήκει σήμερα σε μέλος της οικογένειας του βασικού μετόχου.

«Εγκρίθηκε το προσύμφωνο και όχι η αγορά του ακινήτου, συνολικού τιμήματος 500 χιλιάδων ευρώ. Η εξαγορά του ακινήτου θα ολοκληρωθεί στο μέλλον και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εταιρείας» δήλωσε στο Euro2day.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Βασίλης Ανυφαντάκης, συμπληρώνοντας:

«Μετά τη φετινή εξαγορά της εταιρείας Cardisoft (από την Entersoft), μέσω της οποίας ενισχύσαμε την παρουσία μας στην αγορά του λογισμικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έχουμε διαπιστώσει την ανάγκη για χώρους σεμιναρίων και εκπαίδευσης. Το ακίνητο λοιπόν αυτό, αν τελικά αποκτηθεί, θα μας εξοικονομήσει μια σειρά δαπανών με τις οποίες σήμερα επιβαρυνόμαστε. Γι' αυτό τον λόγο η διοίκηση κίνησε τις σχετικές διαδικασίες και έφερε το θέμα προς ψήφιση στη γενική συνέλευση των μετόχων».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της εισηγμένης εταιρείας, ο κ. Ανυφαντάκης εκτίμησε ότι ο κύκλος εργασιών της φετινής χρονιάς δεν θα απέχει σημαντικά από τα επίπεδα του 2016.

Επεσήμανε επίσης τον προβληματισμό της διοίκησης για τις εξελίξεις στην εταιρεία διανομής Τύπου «Ευρώπη», που οδεύει προς πτώχευση. Και αυτό γιατί η εισηγμένη, σε συνεργασία με το πρακτορείο, είχε δουλέψει ιδιαίτερα, δημιουργώντας ένα εξειδικευμένο λογισμικό (είχε ξεκινήσει να λειτουργεί σε πιλοτικό στάδιο) το οποίο συνέβαλε στην αυτοματοποιημένη λήψη παραγγελιών περιπτέρων με μια ευρεία σειρά προϊόντων.

«Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου το τόσο σημαντικό αυτό project να μην πάει χαμένο» υποστήριξε ο κ. Ανυφαντάκης.

Τέλος, δεν έχει ακόμη εκδοθεί η δικαστική απόφαση, σε υπόθεση όπου η εισηγμένη διεκδικεί 2,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους από συστημική τράπεζα. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v