Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Exin - Calamos

(upd) Στα «μαχαίρια» το σχήμα που διεκδικεί την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Calamos και Κοudounis διεκδικούν με αγωγή κατά του ομίλου Exin 41 εκατ. δολάρια συν τους τόκους. Υποστηρίζουν ότι δεν τους έχουν δοθεί οικονομικά στοιχεία που έχουν ζητήσει. Πώς σχολιάζουν κύκλοι της Εθνικής.

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Exin - Calamos

Δικαστική αγωγή κατά της EXIN Financial Services Holdings B.V., της ολλανδικής εταιρείας holding της EXIN Group, κατέθεσαν σε δικαστήριο του Ιλινόι, οι John P. Calamos και John S. Koudounis, ζητώντας την άμεση αποπληρωμή ποσού άνω των 41 εκατ. δολαρίων, σε αρχικό κεφάλαιο, συν τόκους.

Πρόκειται για ποσό που τους οφείλει η EXIN, στο πλαίσιο μιας σειράς δανειακών συμφωνιών, οι οποίες έληξαν και ήταν πληρωτέες στις 31 Δεκεμβρίου του 2017. Ως εκ τούτου είναι πλέον ληξιπρόθεσμες.

Όπως ανακοίνωσε η Calamos Family Partners, η αγωγή που κατατέθηκε επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, πως η EXIN έχει επανειλημμένως αποτύχει να παράσχει τις οικονομικές δηλώσεις και άλλες οικονομικές, λογιστικές και ρυθμιστικές πληροφορίες και αρχεία που της είχαν ζητηθεί, στο πλαίσιο των προαναφερθέντων δανειακών συμφωνιών.

Επιπλέον, με την αγωγή, ζητούν πλήρη αναφορά του πότε και πώς η EXIN χρησιμοποίησε τα κεφάλαια τα οποία της χορηγήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει σταλεί στην EXIN επίσημη επιστολή παύσης και παραίτησης, με την οποία δίνονται οδηγίες στην EXIN να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της και από όλες τις άλλες δημόσιες επικοινωνίες της οποιεσδήποτε αναφορές στον κ. Calamos, τον κ. Koudounis, ή οποιαδήποτε σχετιζόμενη οντότητα και να παύσει τη χρήση οποιουδήποτε ονόματός τους ή αναφοράς σε αυτούς, σε σχέση με οποιεσδήποτε ενέργειες ή δραστηριότητες της EXIN.

Εκπρόσωπος της Calamos Family Partners δήλωσε πως «ενώ συνήθως δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές επενδύσεις, έχει καταστεί προφανές στον κ. Calamos και τον κ. Koudounis πως τα δικαιώματά τους ως πιστωτών δεν τιμούνται και, ως εκ τούτου, αναγκάζονται να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα, ώστε να επιβάλουν αυτά τα δικαιώματα».

Σημειώνεται ότι από τα τέλη Οκτωβρίου 2017 η Calamos Family Partners,, ο ιδρυτής της J. Calamos και ο J. Koudounis φέρεται να δήλωσαν στην Exin ότι δεν επιθυμούν να βάλουν στην Exin Partners, που τότε προβλεπόταν να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, τα κεφάλαια που δεσμεύονταν να εισφέρουν.

Έτσι θα υποβαθμίζονταν σε απλούς επενδυτές από βασικούς χρηματοδότες της εξαγοράς. Εκτοτε η Exin δεν έχει καταφέρει να βρει άλλους επενδυτές, που να ενταχθούν στη βασική ομάδα χρηματοδοτών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η υποβολή πλήρους φακέλου στην ΤτΕ.

Από την πλευρά της, η Callamos Family Partners, αποτελώντας αρχικά έναν από τους βασικούς επενδυτές του εγχειρήματος Exin, μετά την οικειοθελή υποβάθμισή της σε limited partner ζητά πίσω τα κεφάλαια που είχε δανείσει στο νέο φιλόδοξο εγχείρημα.

Πώς σχολιάζουν κύκλοι της Εθνικής

Υψηλόβαθμοι κύκλοι της Εθνικής σχολίαζαν για τις εξελίξεις αφενός ότι η Εθνική Ασφαλιστική εκτελεί με επιτυχία ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο και, ως εκ τούτου υπάρχουν επιλογές σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει το ντιλ, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι προτίθενται να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προέβλεπε η συμφωνία μέχρι το τέλος, «ότι κι’ αν σημαίνει αυτό» (η συναλλαγή πρέπει τυπικά να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου).

Σε ότι αφορά το θέμα των stress test ανέφεραν ότι ούτως ή άλλως η αποεπένδυση δεν θα συμπεριλαμβάνονταν κατά την ίδια τη διαδικασία των stress test και ότι το αποτέλεσμα της θα συνυπολογιστεί μεταγενέστερα στη διαδικασία συζήτησης με τους επόπτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v