Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ιδρυτές του ο πλήρης έλεγχος του Skroutz.gr

Την πώληση του Skroutz.gr έναντι 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Dionic. Με μετατρέψιμο ομολογιακό από το South Bridge Mezannine η χρηματοδότηση του deal. Option από το fund για να αποκτήσει το 15%.

Στους ιδρυτές του ο πλήρης έλεγχος του Skroutz.gr

Την ολοκλήρωση της πώλησης του 50% του Skroutz.gr έναντι 10.001.000 ευρώ ανακοίνωσε η Dionic

To 50% περιέρχεται στην κατοχή των ιδρυτών και βασικών μετόχων της εταιρίας Skroutz.gr, οι οποίοι μετά από 1,5 και πλέον χρόνο διαδικασιών και προσφορών αποκτούν τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας τους.

Η χρηματοδότηση της όλης συναλλαγής υποστηρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες με μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, το οποίο παρέχεται από το επενδυτικό fund South Bridge Mezannine.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό fund αποκτά το δικαίωμα σε βάθος πενταετίας να αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό ύψους έως 15% στην Skroutz.

Νωρίτερα, η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, προέβη στην πώληση μέρους των στοιχείων του ενεργητικού της και ειδικότερα του ποσοστού συμμετοχής της στην συγγενή Εταιρεία ΕΝΑΛΕΝ ΑΕΚΕ ήτοι 37,5% έναντι συνολικού τιμήματος 500.000 ευρώ καθώς και του ποσοστού συμμετοχής της στην συγγενή Εταιρεία ΣΚΡΟΥΤΖ Α.Ε ήτοι 50% έναντι συνολικού τιμήματος 10.001.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, οι δυο μονομάχοι για την απόκτηση του 50% του skroutz.gr ήταν η ομάδα των ιδρυτών της από τη μία (Β. Δήμου, Γ. Αυγουστίδης και Γιώργος Χατζηγεωργίου) και η εταιρία Viva.gr, του επιχειρηματία Χ. Καρώνη, από την άλλη -γνωστή για την ενασχόλησή της στον τομέα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληρωμών.

Σημειώνεται ότι η εταιρία, πέραν της εγχώριας δραστηριοποίησης, έχει επεκταθεί με ανάλογες πλατφόρμες τόσο στην Τουρκία όσο και στη Βρετανία. Το 2016 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 7,472 εκατ. ευρώ έναντι 6,506 εκατ. ευρώ το 2015. Τα κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν στις 866 χιλ. ευρώ από 972 χιλ. ευρώ περίπου ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στις 765 χιλ. ευρώ από 909 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό χρήσης, η εταιρία είχε αποτελέσματα εις νέον ύψους 2,483 εκατ. ευρώ (έναντι 1,962 εκατ. ευρώ το 2015), ενώ δεν διαθέτει δανεισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v