Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο θα λειτουργεί η Cosmote TV

Τα νέα σχέδια του ΟΤΕ στη συνδρομητική τηλεόραση παρουσίασε ο επικεφαλής του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του Cosmote History. Οι νέες υπηρεσίες και οι νέες συνεργασίες για την ανάπτυξη της συνδρομητικής πλατφόρμας.

ΟΤΕ: Ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο θα λειτουργεί η Cosmote TV

Ως ανεξάρτητη υπηρεσία, αρχικά μέσω εφαρμογής που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του συνδρομητή θα διατίθεται εντός των προσεχών εβδομάδων το Cosmote TV, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατίθεται και μέσω ειδικής συσκευής που θα συνδέεται στο Διαδίκτυο, πάλι ανεξαρτήτως τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, με αφορμή συνέντευξη Tύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού OTE History μίλησε την Τρίτη για τα σχέδια του ομίλου στη συνδρομητική τηλεόραση. Όπως είπε, μέχρι σήμερα οι επενδύσεις του ΟTE για την ανάπτυξη της Cosmote TV έχουν φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ και «είμαστε break even». «Δεν μας δίνει κέρδη, αλλά βοηθάει γενικότερα στην εικόνα και τη διατήρηση των πελατών του ομίλου» τόνισε ο κ. Τσαμάζ και πρόσθεσε πως στόχος είναι, σαφώς, η ενίσχυση της κερδοφορίας από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ο Μιχάλης Τσαμάζ είπε πως η αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης επηρεάστηκε αρνητικά από την επιβολή του τέλους 10% στις αρχές του 2017, ενώ πρόσθετη επιβάρυνση έρχεται με το τέλος 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ (θέμα για το οποίο η πλευρά του ΟTE έχει αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής). Στο τέλος του προηγούμενου έτους η Cosmote TV είχε 525.000 πελάτες, με τη διοίκηση του ΟTE να τονίζει πως θα συνεχίσει και φέτος τις επενδύσεις για την ανάπτυξή της. Για παράδειγμα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα διατίθεται συσκευή Wi-Fi για ευκολότερη, ασύρματη, σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το Διαδίκτυο ώστε να έχουν διαδραστικές υπηρεσίες οι συνδρομητές Cosmote TV.

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση για διακοπή της σύμβασης μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League (από τη νέα σεζόν) από τη Nova ο Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε πως «πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αποφασίσουμε και εμείς πως θα κινηθούμε».

Σε ερωτήσεις για το μέλλον της συνδρομητικής πλατφόρμας, σε σχέση με ανταγωνιστικές υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου όπως το Netflix, ο επικεφαλής του ΟTE υποστήριξε πως πιστεύει πως η συνδρομητική τηλεόρασης έχει μέλλον στη σημερινή μορφή της μέσω δορυφόρου, κυρίως γιατί έτσι υπάρχει υψηλή ποιότητα μετάδοσης. «Ελπίζω σιγά σιγά όσοι μπουν να επενδύσουν χρήματα για ποιοτικό πρόγραμμα και όχι μόνο reality. Το concept του Netflix θα το δώσουμε και εμείς, αλλά έχει μειονεκτήματα. Ολα αυτά ανοίγουν και βοηθούν την αγορά, αφού υπάρχει συμπληρωματικότητα και αρκετό έδαφος για όλους».

Κατά τον κ. Τσαμάζ, «ο λόγος που μπήκαμε στη συνδρομητική τηλεόραση είναι για να αναπληρώσουμε ένα μέρος των χαμένων εσόδων από την απώλεια συνδρομητών στη σταθερή τηλεφωνία. Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πάροχοι συνδυάζουν πολλά προϊόντα και προσφέρουν ενιαία υπηρεσία κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ».

Δύο χρόνια Cosmote History

Ειδικά για το Cosmote History, που συμπλήρωσε δύο χρόνια, ο επικεφαλής του ΟTE είπε πως «για μένα το συγκεκριμένο κανάλι έχει ιδιαίτερη σημασία. Για μένα το History έχει ιδιαίτερη σημασία. Οχι τόσο για την εμπορική του σημασία, αλλά για μηνύματα που δίνει, για τον συμβολισμό και την ελπίδα που πιστεύω πως δίνει μέσα από τις εκπομπές του και τα αφιερώματά του στους Έλληνες και ειδικότερα στα νέα παιδιά». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το History ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ως μια ιδέα δικιά μου και των συνεργατών μου, όταν όλοι μιλούσαν αρνητικά για τη χώρα. Τους είπα πως θα ήθελα να μας θυμούνται όταν φύγουμε από τον ΟTE για την ελπίδα που δώσαμε, για τη βοήθεια που δώσαμε στους νέους ανθρώπους. Δίνοντας παραδείγματα Ελλήνων που έχουν καταφέρει να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο και δείχνοντας τα επιτεύγματα της χώρας».

Κατά τον κ. Τσαμάζ, «το History ξεκίνησε με προορισμό να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία. Να μας θυμίσει από που ερχόμαστε και πόσα είμαστε ικανοί να πετύχουμε. Θέλαμε να μας κάνει περήφανους για την κληρονομιά μας και τέλος πάντων να δίνει τα θετικά μηνύματα μέσα στην άσχημη πορεία που έχει η χώρα μας μέσα στην κρίση».

Στην πράξη το εγχείρημα του History «αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν τεράστια η πρόσκληση για να βρούμε υλικό που θα ήταν κατάλληλο. Έπρεπε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αρχεία ταινιών από Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και να παράξουμε περιεχόμενο ξεκινώντας από το μηδέν. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια και συνεχίζεται ώστε οι παραγωγές να είναι ποιοτικές και με ουσία».

«Μέσα στα δύο χρόνια καταφέραμε πολλά. 6.000 ώρες προγράμματος αφιερωμένου στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Πάνω από το 80% προέρχεται από Έλληνες παραγωγούς. Κάναμε 24 δικές μας παραγωγές και συμπαραγωγές. Εξασφαλίσαμε περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ. Διασώσαμε και προβάλλαμε σπάνια αρχεία και ταινίες μεγάλης αξίας».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟTE είπε πως «το Cosmote History περνάει πλέον στη φάση ενηλικίωσης και από φέτος θα ανεβάσουμε τον πήχη. Από αύριο το History θα προβάλλεται σε υψηλή ευκρίνεια, ενώ εμπλουτίζεται σημαντικά διατηρώντας τον ελληνικό προσανατολισμό του. Εγκαινιάζουμε νέες συνεργασίες, φέρνουμε πάνω από 40 νέες παραγωγές ή συμπαραγωγές. Από φέτος το 1/4 θα είναι δικής μας παραγωγής όπως η νέα σειρά για το Άγιο Όρος που θα καταγράφει το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης του υλικού που έχει αναλάβει ο όμιλος ΟTE ή μια σειρά για τους παλαίμαχους Έλληνες ποδοσφαιριστές ή μια σειρά για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα, σειρά με θέμα τον Ν. Καζαντζάκη, κ.α. Θα συνεχιστεί η ανάδειξη ιστορικών αρχείων από ολόκληρη την Ελλάδα όπως π.χ. η ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Βασίλη Μάρου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v